Julgodis och julbak

Julgodis är ett måste till jul och jag brukar alltid göra det veckan före julafton. Så det finns massor att stoppa i sig dagarna innan så när väl julen är här längtar man mest efter clementiner och nötter. Varje visa varje år...det blir för mycket sött. Men det hör julen till och traditioner är till för att hållas. 


I år blev det Rocky Road, ischoklad, knäck, Skumtomtefudge, Nutellafudge och Mozartkulor. Allt sött, sliskigt och såååå gott! 


(null)


Även bakning hör julen till och där är det samma sak varje år oftast. Men i år blev det inga kanelbullar utan rimbobullar istället och pepparkaksdegen ligger fint kvar i kylskåpet i sin förpackning ännu. Det tar vi nästa år ;-) Men det blev Strassburgare, chokladbollar, lussekatter och så rimbobullar.


(null)


Utöver det egna gjorda är skafferiet fyllt med godis, chokladkartongen, nötter, kakor och snacks. Så vi klarar oss nog ;-) 


”Juläventyret i Trollskogen” av Elisabet Österlund och Karin Holmström

(null)

"Tille och Talleman är två nyfikna tvillingtroll. De är nästan lika korta som tändstickor och bor högst uppe i en våningstall.På julaftons morgon frågar trollmor om de vill hugga en gran till familjen. Det vill de så klart! Tillsammans med sin kusin Liv, ger de sig glatt ut i skogen. Men det blir inte riktigt som de tänkt sig. Juläventyret har börjat ..."


Detta var en mysig bok med julstämning. Den är på rim vilket jag gillar starkt, då man får en rytm i läsandet som höjer upplevelsen. 

Den gick hem hos både Elin (4 1/2 år) och Julia (6 år). De gillade boken och de mysiga bilderna. Att det dessutom fanns sånger att lyssna till på nätet som byggde vidare förstärkte bara det positiva hos dem.


Betyg: 5 av 5 


Boken hos Adlibris 


Boken hos Bokus 


Boken ges ut av Idus Förlag 
Visa fler inlägg