Livet

Det här med bloggandet går lite upp och ned som ni säkert sett. Och den enkla anledningen till detta är just livet som fått mitt fokus. Jag har lagt fokus på återhämtning och hälsan. Mår långt ifrån bra, det händer saker i familjen och allt som sker tar kraft och ork. Men jag saknar bloggandet och hoppas väcka igång allt.


På måndag går jag tillbaka till arbetet (förhoppningsvis), Julia är inskolad på fritids och börjar förskoleklassen om en vecka och Elin är inskolad efter sommarlovet på förskolan. Nu ska nya rutiner hittas som får allt att snurra på för oss alla. Just nu är det rejält snurrigt i mitt huvud med tider och planering. 

Mitt i allt detta kämpar jag på med smärtor och en kropp som långt ifrån känns samarbetsvillig. Men jag tar ett steg i taget, fokus på att må bra och sätter mig och min familj i främsta rummet.

Nu väntar en låååååång höst och vinter innan vi kan se fram emot en ny vår och sommar. Men vi laddar och hoppas på en fin höst och en mild vinter.

"Finurliga figurer med kuliga kulörer" av Daniel Karlsson

"Följ med Cecilia Cirkel och hennes formkompisar på äventyr med olika former och färger. En berättelse där barnen får träna färger, former och minne. Och där vi får fundera på hur det skulle vara om alla såg likadana ut."

Vilken härlig bok! Julia (snart 6 år) gillade den och fick många tankar kring likheter och olikheter. Elin (4 år) skrattade och föll pladask för figurerna och har börjat prata mycket kring just former och kulörer. En mysig bok men bra innehåll! 

Betyg: 5 av 5 

"Liv och Lo - fallet med de försvunna föräldrarna" av Karin Jacov och Kajsa Lind

"Tvillingarna Liv och Lo är deckare. Två kniviga fall har de löst, så de är verkligen värda lite semester på stranden. När Liv och Lo plockar stenar till sin sandstad kommer de längre och längre bort från filten där mamma och pappa ligger. Precis när de börjar tro att de gått vilse, får de syn på filten. Men där ligger ingen mamma eller pappa. Filten är tom. De har fått ett nytt fall att lösa! Liv och Lo är en serie för de yngsta deckarfantasterna."

Detta är andra boken om Liv och Lo som vi läst. Och den var okej. Men den kändes kort. Det hann inte riktigt bli den spänning som Julia förväntade sig. Helt okej som sagt men det saknades mer innehåll enligt mig för att bygga upp spänning. 

Betyg: 3 av 5 

Visa fler inlägg