40 år idag

 
Så var den här. Dagen då jag fyller hela 40 år. Ofattbart hur detta gick till. Men nu har jag nått den ärbara åldern av 40 år. 
 
Och detta ska jag fira genom ett magiskt år. Många mål att uppnå, många hälsoproblem att lösa, många drömmar.
 
Nu är jag 40 år, på gott och ont ;-) 

"En framtida hemmafrus bekännelser" av Elin Eldestrand

"Första gången Charlie ser en människa dö är hennes första skoldag. Och trots att hon har en viss inblandning skrämmer händelsen upp henne ordentligt. Hon gömmer undan tankarna i flera år, till den dagen då mamma drämmer en ask med råttgift i bordet framför henne och beordrar henne att ta tag i sitt liv. Charlie växer upp med sin mamma i en fallfärdig stuga strax utanför Luddinges finaste bostadsområde. Grannarna är alkoholister och mamma erbjuder sina tjänster till karlar som är villiga att ge pengar till ett nytt tak, en ny soffa eller helt enkelt mat för dagen. Charlie drömmer om ett stort hus med hushållerska, om att bli av med plågoanden Doris ”Häxan” Lömsk och att få gifta sig med Elvis Presley. En vacker sommardag år 1960, när Charlie är 20 år gammal, dyker drömprinsen upp i hennes liv – en snygg och häftig raggare. Charlie vet att det är honom och ingen annan hon ska gifta sig med. Problemet är bara att Häxan Lömsk redan slagit klorna i honom och att Charlie redan har en boyfriend, men det visar sig att han är ute på egna äventyr. Det är då råttgiftet åker fram. Charlie är övertygad om att mord är fel, även om mamma hävdar att det är problemlöseri. Tvekande stoppar Charlie råttgiftet i handväskan och sedan går saker och ting inte riktigt som hon tänkt sig. Problemlösandet tar fart ända tills Charlie är övertygad om att hon själv ska dö."

En bok som jag ärligt talat inte riktigt vet vad jag tycker om den. Den var bra men den fångade mig inte riktigt. Kan inte riktigt sätta fingret på vad som inte funkade, den fångade mig helt enkelt inte. Jag la den till och med åt sidan och läste en annan bok emellan, men jag kunde ändå inte lämna den utan kände att jag ville läsa klart den.

Betyg: 3 av 5

"Medvetna val" av Stellan Nordahl

 

"MEDVETNA VAL – från offerkofta till möjlighetsmantel handlar om hur medvetna val-modellen kan ta dig och andra från en offermentalitet till en påverkansmöjlighet. Det innebär att skapa en medvetenhet kring vad som krävs för att aktivt kunna påverka situationer i stället för att vara beroende av omständigheter. Den ökade medvetenheten används sedan som bas för att välja ett fördelaktigt förhållningssätt och att göra proaktiva och medvetna val. Modellen handlar också om att förstå vilka resurser som behövs för att kunna göra dessa fördelaktiga val, identifiera vad som dränerar resurser och hitta sätt för att fylla på. Ansvar, empati och delaktighet är centrala begrepp i modellen, för att förflytta individer, grupper, organisationer och samhällen från nånannanismens land till möjligheternas land."

Kanske läste jag denna bok i helt fel stund i mitt liv, för den blev för mig både för invecklande, trist och fångade inte alls mig. Jag gillar det den handlar om men den lyckades inte fånga mig. Men om man står i en punkt i ens liv och kanske känner sig lite vilsen, då kanske boken kan vara rätt för just dig.

Betyg: 2 av 5

Visa fler inlägg