"Dans på glödande kol" av Anna Jansson

"Sommarlovet är slut, turisterna har återvänt till fastlandet och höstlugnet börjar sänka sig över Visby. En natt brinner det i en villa. Sedan i en till. Vittnen pekar ut elvaårige Leo, som nyss förlorat sin mamma i en eldsvåda.
Samtidigt får en socialdemokratisk lokalpolitiker sin lyxbil totalförstörd och det blir kriminalinspektör Maria Werns uppgift att söka sambanden. Spåren leder till en grupp vänner som hållit ihop sedan gymnasietiden. En grupp där brandmannen Björn, som Maria blivit allvarligt förälskad i, ingår ..."

Detta är den fjortonde boken i Anna Janssons serie om Gotlandspolisen Maria Wern. Och boken tillhör definitivt den typ av böcker jag gillar starkt. Tror jag läst dem alla och de är oftast fullpoängare. Det som ogillas något är att jag emellanåt ogillar det sätt Maria Wern tänker. Men det är också detta som gör att jag gillar böckerna. De känns verkliga.
Lättläst, oftast vill man bara fortsätta läsa. Korta kapitel som oftast slutar med att man bara måste läsa ett kapitel till. Och då har man som författare lyckats bra.
Gillar du deckare så är detta ett starkt boktips!
 
Betyg: 4 av 5