"Ett vet jag säkert" av Oprah Winfrey

"Hon är kvinnan som gick från att inte ha någonting alls till att bli Oprah med hela världen. I Ett vet jag säkert har Oprah Winfrey samlat några av sina mest tänkvärda krönikor på ämnen som glädje, tacksamhet, möjlighet och kraft. Boken erbjuder en sällsynt och privat insyn i en av världens mest extraordinära kvinnors hjärta och själ. Hon berättar ohämmat om sitt liv, och roliga anekdoter blandas med tragiska minnen. Samtidigt bjuder boken på råd som hjälper läsaren att locka fram det bästa inom sig själv och att leva livet fullt ut. En stor dos livsvisdom i litet format.Oprah Winfrey har rönt oerhörda framgångar som pratshowvärd, skådespelare och filmproducent. Mellan 1986 och 2011 ledde hon den omåttligt populära pratshowen The Oprah Winfrey Show. Sedan år 2000 har hon en egen månadstidskrift, O, The Oprah Magazine, som ges ut i flera länder. Hennes kändisskap står i stark kontrast till den fattiga uppväxten i Mississippi under en tid som präglades av segregation och rasism. Ändå har hon lyckats ta till sig en positiv livssyn som hon nu sprider vidare med hjälp av sin bok.Oprah Winfrey skriver uppriktigt och bjuder på sig själv med sitt personliga sätt."
 
Oprah är en kvinna som jag alltid sett upp till. En förebild bland många. Hon har sannerligen visat att vill man kan man. Och detta gillar jag! Kände direkt en lockelse att läsa den här boken och jag ångrar mig inte det minsta. Vilken bok! Men det är i mina ögon inte en bok man ska sträckläsa utan här ska man ta sig an kapitlen lite då och då, och låta orden sjunka in. Dessutom är boken sjukt snygg, är nog en av de finaste böckerna i min ägo och det ger ett stort plus för den känslan.
 
Gillar man Oprah, jag då gillar man boken!
Behöver man pepp i det egna livet, då är detta ett bra köp!
 
Betyg: 4,5 av 5

"Dans på glödande kol" av Anna Jansson

"Sommarlovet är slut, turisterna har återvänt till fastlandet och höstlugnet börjar sänka sig över Visby. En natt brinner det i en villa. Sedan i en till. Vittnen pekar ut elvaårige Leo, som nyss förlorat sin mamma i en eldsvåda.
Samtidigt får en socialdemokratisk lokalpolitiker sin lyxbil totalförstörd och det blir kriminalinspektör Maria Werns uppgift att söka sambanden. Spåren leder till en grupp vänner som hållit ihop sedan gymnasietiden. En grupp där brandmannen Björn, som Maria blivit allvarligt förälskad i, ingår ..."

Detta är den fjortonde boken i Anna Janssons serie om Gotlandspolisen Maria Wern. Och boken tillhör definitivt den typ av böcker jag gillar starkt. Tror jag läst dem alla och de är oftast fullpoängare. Det som ogillas något är att jag emellanåt ogillar det sätt Maria Wern tänker. Men det är också detta som gör att jag gillar böckerna. De känns verkliga.
Lättläst, oftast vill man bara fortsätta läsa. Korta kapitel som oftast slutar med att man bara måste läsa ett kapitel till. Och då har man som författare lyckats bra.
Gillar du deckare så är detta ett starkt boktips!
 
Betyg: 4 av 5
 

"Helveteselden" av Karin Fossum

"Det är en varm sommardag i början av juli 2005. I en sänka, intill en träddunge, står en gammal, rostig husvagn. Inuti ligger en kvinna och hennes femårige son döda. Brutalt mördade. Fyra knivhugg i moderns kropp, lika många i barnets. På golvet bredvid dem ligger det blodiga mordvapnet, en kniv med långt blad.
Kniven och ett blodigt fotavtryck är de enda spår poliskommissarie Konrad Sejer har då han försöker lösa vad som på en gång framstår som ett vansinnesdåd och ett välplanerat mord. Varför befann sig kvinnan och hennes son i husvagnen? Och vem har haft motiv att mörda dem?"

Tror aldrig jag blivit besviken av Karin Fossums böcker, de håller alltid måttet och bjuder på en rejäl dos spänning från första till sista sidan. Så även denna. Poliskommissarie Sejer har jag följt länge och det kommer att bli tomt den dagen hans sista bok har nått fram.
Otroligt beskrivande både vad gäller personer såväl som miljön, det hela blir som en film som spelas upp på näthinnan.
Gillar man spänningsromaner är boken ett måste. Du kommer inte att bli besviken!
 
Betyg: 5 av 5
Visa fler inlägg