Det närmar sig

Nu är det inte många dagar kvar tills julafton är här och jag har bara en enda önskan inför denna dag; låt oss få vara friska och krya. När man lever med mina hälsoproblem så är det inget man tar förgivet och mina barn får alltför ofta höra att det ena eller andra inte går för att mamma inte mår bra. Jag önskar att julafton kan få vara hyfsat smärtfri och fri från konstiga symtom och mående. För mina barns skull ❤️

Julstöket har varit minimalt detta år. Jag har landat i en trygghet över att julen inte handlar om att det måste vara städat in i minsta vrå utan det handlar om att ta tillvara tiden med de som betyder mest. Jag har myst i soffan med barnen framför en julfilm, vi har pysslat, spelat spel och bara varit. Och det har fyllt mitt hjärta med värme och kärlek. 

Jag följer flera bloggare och personer på Instagram som kämpar för sina liv pga cancer. Barn och vuxna. Deras tillvaro väcker många tankar och funderingar. Men främst så inser jag att när dagen kommer och resan tar slut så är det inte ett dammfritt hem som kommer att spela roll utan det är samtalen vid frukostbordet, stunder i soffan framför en Disneyfilm, skratten och allt som på något sätt förgyller livet. Jag vill inte att mina barn associerar mig med dammsugare och dammtrasa, utan jag vill att de tillsammans med mig skapar fina minnen. Jag svamlar kanske du nu tycker, och det gör jag nog. Det är svåra känslor att sätta ord på.