Det närmar sig

Om en månad är den magiska dagen här. Dagen då jag tydligen fyller 40 år (hur nu det gick till). Planen var att fira rejält på Bokmässan i Göteborg men som mycket annat i mitt liv blev det inte riktigt som tänkt. Återigen tog hälsotrasslet över och jag insåg för en tid sedan mig besegrad. Ingen bokmässa detta år heller :-(

Jag kämpar på med daglig smärta i buken, och på detta sker så mycket annat trassel med kroppen att jag inte ens orkar rabbla upp allt. Men sammanfattningsvis kan man säga att jag börjar misstänka att min kropp har sagt upp sig på alla plan.

Barnen att börjat på förskolan igen denna vecka. En efterlängtad start! Sista året på förskolan för Julia som nästa höst börjar i förskoleklassen. Elin har fått tagit steget från lilla till stora avdelningen. Jag kan bara konstantera att jag har inga småttingar längre. Återigen, hur gick det till?

De blir stora

Små steg med stora förändringar. För varje småbarnsepisod har ett slut. De slutade med sina nappar tidigt. Hurra!! Men ändå så blir en sådan förändring stor, för de är inte småa längre. Mina små blir stora! Och det känns sorgligt på ett sätt, en epok som aldrig kommer igen. För några fler småttingar blir det inte. Den affären är igenbommad totalt.

Julia fick en ny stor säng. Vi funderade länge på om det skulle inköpas en juniorsäng men vi kände att fördelarna med en fullstor var större. Behövs det så sover vi lätt jämte henne i sin egen säng. Så det fick bli en Hemnes.

Elin grät och ville såklart också ha en ny säng. Men någon fullstor säng gick vi inte med på. Men däremot så sa vi att hon skulle få överta Julias gamla säng. Hon har haft en spjälsäng där ena sidan varit borttagen. Och igår var det dags för Elin att gå från sin spjälsäng till denna öppna säng. Förväntade mig massa spring och en sömnlös natt.

Men jäntan förvånade oss rejält med att somna direkt och snällt, och sedan sov hon hela natten utan ett enda uppvaknande.

Liten blir stor....och mamma hänger inte med :-)

Nej!

Igår på eftermiddagen gjorde det plötsligt ont i ögat. Trodde jag fått ett hårstrå i ögat och gick till spegeln. Upptäckte då ännu en blödning. På samma ställe som tidigare. Eftersom jag bara har ett öga så är alla symtom i ögat allvarligt och bör kollas upp. Så jag ringde hälsocentralen och fick komma in direkt. Läkaren stod och väntade på mig när jag kom in och ögat blev undersökt.

Vad han kunde se så var det inget allvarligt. Han trodde på att jag fått in något i ögat som gett en reaktion. Kunde vara pga kattallergin. Blev ordinerad ögondroppar mot allergibesvär och skulle som alltid återkomma om det blev värre eller om det inte blir bättre.

Less på allt krångel nu. Snacka om att hela kroppen håller på att rasa ihop. Ångesten inför den kommande mammografidebuten är tryckande. Undra vad de kommer att finna?

Visa fler inlägg