Vinnaren kommer

Vinnaren i tävlingen kommer under helgen. Jag har det riktigt kämpigt nu med intensiv smärta och jobbiga biverkningar av tabletterna. 

Men jag kommer tillbaka...

Hopp i en askSå var dagen D här. Dagen då det var dags att testa behandling nummer två mot denna buksmärta. 

Jag har hört om många som mått bättre av dessa, men även hört talas om motsatsen. Som vanligt med läkemedel så reagerar vi alla olika. Jag äter inte dessa i syftet preventivmedel utan för mig handlar det om att bli smärtfri och blödningafri. 

Om det hjälper så är lyckan total. Om det inte hjälper, då hoppas jag på något annat. 

Känns sisådär att börja med hormoner. Vill inte men vill ju slippa smärtan, så jag måste testa. Nervös inför läskiga biverkningar men hoppet är just nu min livlina.

Hemsk natt

Inatt blev det riktigt dåligt med sömn vilket innebär en troligen kommande tuff dag då smärtan har en tendens att förvärras vid trötthet. Kroppen orkar mindre. Haft riktigt tuffa smärtor inatt och jag har många gånger varit på väg och ringt 112. Men så biter jag ihop och tänker på hur det komplicerar allt. Mannen måste stanna hemma från jobbet, hur ska jag komma hem och sedan är det ju tyvärr så att vården inte gör något mer än smärtlindra för stunden. Så jag bet ihop bokstavligen. Tog två starkare tabletter men de mildra inget. Vetekudden låg varm på magen med gav mig mer panik än lindring inatt. 


Vaknade nu en halvtimme innan mannens alarm startat och insåg att det bara var att kliva upp. Att ligga raklång gör inte smärtan lättare. Nu väntar en lång dag men förhoppningsvis minskar smärtan under dagen till något mer hanterbart.

Att leva med smärta, tro mig, är inget man vill. Men det finns inget val. Jag gör allt jag kan för att bli bättre. För att få tillbaka livet. Jag försöker leva med smärtan men ibland är det riktigt tufft och ibland vill man bara kapitulera och ringa efter ambulans. Men så kämpar man på och oftast blir det lite bättre. Bävar för den dagen smärttoppen inte går nedåt, för den kommer att komma enligt läkaren. Jag bävar. Men hoppas det inte är idag. 

Visa fler inlägg