"Träna tillsammans med Tia" av Terese Alvén

"Träna tillsammans med Tia är en bok som sprider rörelseglädje till barn från 3-6 år och riktar sig till de som älskar att sporta och de som behöver röra på sig mer för att må bra.
I boken får vi följa med Tia när hon träffar sina djurvänner och rör på sig tillsammans med dem. Samtidigt tränar även barnet och den vuxna som läser. I kombination med berättelsen får barnet lära sig om träning, varför det är bra och hur man kan träna på olika sätt. Boken har fokus på rörelse, glädje och gemenskap.
Författaren Terese Alvén har över 15 år i tränings-branschen, är utbildad personlig tränare och skriver populära bloggen Spark i baken. Terese är författare till vuxenböckerna Viktig - från matmissbrukare till träningsförebild och Träna tillsammans med familjen. Dessutom är hon mamma till Charles och Tilde som syns i boken." (Lånat från Bokus)
 
Jag hör definitivt inte till kategorin "de som älskar att sporta" men kan lätt erkänna att behovet att röra sig finns. Inte lusten kanske, men behovet. För hur man än vrider och vänder det hela så mår kroppen bra av rörelse och denna boken kan jag varmt rekommendera till er med barn som behöver komma igång att röra på sig. Nu har jag väldigt aktiva barn som sällan sitter still mer än någon sekund, men detta blev lite mer kontrollerade rörelser. Övning ger färdighet och träning tillsammans blir roligt.
 
Härligt koncept och bra bok som sprider kunskap, glädje och får fart på hela familjen!
 
Betyg: 4 av 5

"Bästa kalaset" av Linda Palm och Johanna Lundqvist Björn

2
"Bordet är dukat för kalas sedan länge. Majken gör sig redo att öppna dörren. Hon har bjudit alla sina kompisar men ingen dyker upp! Istället för bästa kalaset, blir det värsta kalaset ... eller?
En lekfull och färgglad bok som innehåller skratt och tårar. Att bjuda till kalas är inte alltid lätt.
Författaren önskar att boken inspirerar till vidare samtal kring ett tema som berör. Vi är lika men olika." (Lånat från Bokus)
 
En bok som riktar sig till barn i åldrarna 3 till 6 år. Jag gillar den då den passar fint som underlag för en diskussion med barnen och den öppnade för många frågeställningar. Dock kan jag inte rekommendera den som kvällsläsning till en 4-åring som undrar mycket även i vanliga fall. Den är mer passande att läsa dagtid när man har tid och ork att prata om den. Härliga färgglada bilder och en text som är kort men får med allt viktigt.
 
Betyg: 4 av 5

"Abbe och hans vuxna åker till Grekland" av Björn Augustson och Hanna Ekegren

"Tjohooo! Grekland! Abbes vuxna hoppar skrikande upp i kökssoffan och dansar med höfterna när de får reda på att de ska åka på semester. Abbe är också glad. Men samtidigt lite orolig. Kommer hans vuxna att tjata och sätta sig på tvären? Eller kommer de vara så där fantastiskt härliga och hjälpsamma som de kan vara ibland? Och kommer de träffa några roliga kompisar på resan?" (Lånat från Bokus)
 
Detta är denandra boken om Abbe och hans vuxna. Första boken fick högsta betyg av mig, du hittar den recensionen HÄR och denna bok följer i samma spår. Toppbetyg! Ni måste bara läsa dessa böcker. Julia (4 år) skrattar då hon tycker de vuxna uppför sig heltokigt och jag (mamma) nickar igenkännande då de vuxna gör och säger precis som barn. Omvända roller på ett otroligt humoristiskt sätt.
 
Läs den!!
 
Betyg: 5 av 5
Visa fler inlägg