Elitloppet 2015


Idag är det dags. Årets största travhändelse i Sverige. Och som varje år är målet att se loppet på tv och hålla tummarna för den egna favoriten. Sedan jag blev förälder har det varit lite si och så med att se loppet när det sänds. Har oftast sammanfallit med mattider. 

I år tror jag att Nahar med Robert Bergh vinner. Men jag håller tummarna stenhårt för Royal Fighter med Jennifer Tillman. 

Ikväll vet vi vem som tog hem Elitloppet 2015. 

Överlevde jag?

Jorå. Det var det värsta jag gjort men så skönt att det är över. Själva förberedelserna var hemska och utan detaljer så vart det såklart en del toabesök. Lyckades få i mig 4 liter klar dryck under tisdagen och är så less på juice nu. På kvällen började jag känna av det hela och tog dextrosol vid ett par tillfällen då det var nära att svartna för ögonen. Från midnatt var jag helt fastande. 

Natten var sömnlös. Toabesök och allmänt risigt tillstånd. Vid sju var jag riktigt less och väntan gick segt. Jag var extremt matt och yrseln var vidrig. Fick skjuts till sjukhuset och strax efter kl 14 var jag på plats och låg i sängen redo för min första (och förhoppningsvis sista) koloskopi. Lite prat, en nål i armen, lite lugnande (så ljuvligt) och sedan sa det god natt. Och så vakna jag upp en våning upp. Det var över :-) 

Jag sov ett tag (tog chansen) och sedan äntligen en macka och juice. Smaka ljuvligt!!! Sedan var det tack och hej. Blev hämtad och det var så skönt att komma hem. 

Igår och idag har jag haft ont och det känns bokstavligt talat som jag blivit överkörd. Fy bubblan!

Resultatet visade inga direkta fel förutom en blek slemhinna, men vad det berodde på visste de inte. Prover har tagits, dels vid koloskopin men även blodprover dagen efter. Så nu väntar jag igen. På resultaten. På nästa steg. På hjälp. 

Varit kämpiga dagar. Situationen blev ju inte roligare i och med att Elin fick feber igen på måndagkvällen. Hennes prover visade lite marginella förändringar på levern och de vita blodkropparna. Nu ska vi till barnläkaren härnäst och höra vad de säger. 

Ständigt dessa frågetecken :-( 


Phosphoral

Usch. Denna dagen har jag fasat inför. Dagen innan koloskopiundersökningen. Dagen för laxering. Och jag kommer att bespara er detaljer från dagen, men eftersom jag själv googlat en massa om detta så vill jag ändå delge mina erfarenheter. Jag fick Phosphoral och till skillnad från Laxabons hemska mängder är detta bara i två doser. Ett glas på morgonen och ett glas på kvällen. Och enligt förpackningen med smak av ingefära och citron. Och ja, det må vara smaken men det smaka vidrigt och det var en kamp av tömma glaset. Och före dosen skulle 2,5 dl vatten ned och likaså efter dosen. Och jag dricker max en liter på en hel dag annars så denna mängd är en kamp för sig. 

Utöver dessa doser ska minst 2 liter klar dryck ned och helst mer. Jag kämpar! Har laddat kylen full med juicer och safter. Och till lunch blir det vatten med en buljongtärning. Mums!

Är som sagt en mardröm detta. Känns så. Fasar inför dagens laxering och morgondagens undersökning, men mest av allt för resultatet. 

Så håll en tumme eller två för mig! 


Visa fler inlägg