Lördag och söndag

I lördags hade vi det första kalaset för vår lilla blivande 2-åring. Eftersom vi har så stora familjer ryms vi inte alla samtidigt så det får helt enkelt bli flera kalas. 

Eftersom Pippi Långstrump är den stora favoriten hos Elin var det pippimuggar, pippiservetter och pippiballonger. Och på fikabordet fanns det guldpengar. 

Elin fick många fina presenter och efter paketöppning och fika blev det lek tillsammans med alla gäster. Så underbart mysigt att se snåttingarna leka tillsammans. På söndagen regnade det rejält ute och det kändes inte lockande att ge sig ut. Men så lättade regnet och vi drog på oss full regnmundering och åkte ned på byn och tittade på buföringståget och så lite traktorer och gamla bilar. 


Haft en trevlig helg men tyvärr har magen inte varit glad. Stundtals har jag haft så ont att jag funderade på att krypa ihop och bara ge upp. Men det fanns det inte tid till ;) så det var bara att kämpa på. 

Det blev inte som tänkt

Idag skulle vi till Furuvik och dit är det ca två timmars bilresa för oss. Packa hela gårdagskvällen och fixa mat o fika till oss alla. Upp före tuppen och så iväg.

Efter ca en timme kräks Elin rejält. Helt utan förvarning. Helt chockerande! Och såklart inte mer än tre-fyra servetter att tillgå. Och utan detaljer så kan man säga att de räckte inte på långa vägar. Elin blev ledsen och grät. Svängde in på Tönnebro och fick ut Elin ur bilen. 

Rengjord och med nya kläder på så skutta hon sedan runt som om ingenting hänt. Sanera bilen så gott det gick. 

Julia jätteledsen då hon insåg att det inte blev Furuvik idag. Lillhjärtat! Men efter en stund acceptera hon det hela och det kändes skönt. 

Åkte såklart hem och hemresan gick felfritt. Väl hemma fick Elin 1,5 dl välling och tog allt med god aptit. Sedan fick hon sova middag. Efter det fick hon mat och det åt hon glatt. 

Magsjuka? Åksjuka? 

Behandlar det som magsjuka, isolerar oss ett tag :-) 

Jordgubbskladdkaka


150 gram smör
2 dl socker
1 nypa salt
1 msk vaniljsocker
3 ägg
2 3/4 dl vetemjöl
300 gram jordgubbar
Florsocker

Sätt ugnen på 180 grader.
Smält smör och låt svalna.
Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop till en slät smet.
Häll smeten i smord och bröad form med löstagbar kant.
Dela jordgubbarna på mitten och lägg ut över hela smeten.
Grädda mitt i ugnen ca 20-30 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den.
Låt svalna och pudra med florsocker.
Servera med grädde och glass. 
Visa fler inlägg