"Kvinnan som träffade döden" av Gila Persson

 
"Detta är en liten bok med stort innehåll, om livet och döden. Den bygger på min upplevelse då jag en kort stund var död och såg in i dödslandet. Jag beskriver hur jag tänkte, kände och hur jag såg min kropp ligga livlös på sjukhusgolvet.I denna bok kan ni även läsa om andra händelser och tankar kopplade till livet och döden. Bland annat skriver jag om min brors självmord, min fars plötsliga död i cancer och om hur min upplevelse har hjälpt mig i sorgen efter dem. Jag skriver även om ämnen som kärlek, utsatthet, förlåtelse och meningen med livet. Genom hela läsningen får ni följa min djupa övertygelse om att livet inte är slut i och med dödsögonblicket. Läsningen kan vara till tröst och hjälp för någon som lider av dödsångest, eller har mist en anhörig." (Lånat från Bokus)

En bok som tar upp ett ämne många av oss säkerligen funderar kring; vad händer efter döden. Och författaren till denna bok har sin upplevelse som gett henne styrka i de kamper och sorger hon stött på i livet. När man läser boken väcks många tankar och funderingar hos en själv. Jag upplever att författaren brinner för det hon skriver om och hon vill sprida budskapet kring sin upplevelse.
 
Betyg: 3 av 5

"Livet nästa" av Ramona Karlsson

 
"Ramona Karlsson växte upp i en dysfunktionell familj med missbruk i hemmet och fysiska övergrepp. Hon utvecklade olika psykiska problem: ätstörning, självskadebeteende, ångest, emotionellt instabil personlighetsstörning samt post traumatiskt stressyndrom. LIVET NÄSTA är verklighetsbaserad och handlar om hur det är att leva med psykisk ohälsa. Läsarna får följa Ramona genom den otrygga uppväxten och hur hon gång på gång blir sviken av dem som borde stöttat henne. Gradvis hamnar hon djupare i psykisk ohälsa och drabbas av ätstörning. Under skoltiden misslyckades det sociala skyddsnätet att fånga upp Ramona, som var i stort behov av stöd och hjälp, trots att det fanns tydliga tecken på att hon for illa. I tonåren var hon en lovande handbollsspelare som stod på tröskeln till juniorlandslaget, men ätstörningarna satte stopp för hennes idrottskarriär. I boken beskriver Ramona hur det är att leva med psykisk ohälsa och hur man tar sig ur detta, och hur man lär sig leva med det. Ramona vill förmedla att man som individ är fantastisk och har rätt till ett eget liv. Det går att vända blad och gå vidare trots det man har i bagage: Leva så gott det går för stunden." (Lånat från Bokus)
 
En bok som är bra skriven och som tar upp viktiga ämne. Psykisk ohälsa är numera mer belyst än tidigare, och jag kan känna att denna bok skulle fungera fint inom skolan som diskussionsunderlägg. Boken är helt klart läsvärd och den visar att alla kan vända blad och få ett bättre liv.
 
Betyg: 3,5 av 5
 

"En ängel till låns" av Humlan Milton

 
"Det här är min berättelse om hur min familjs liv slås i tusen bitar i ett enda slag. En kamp  en kamp mot döden för livet. Det är en resa vars biljett inte var självvald men tydligen redan betald och priset var det högsta tänkbara. Calle blev tre och ett halvt år. Humlan Milton" (Lånat från Bokus
 
Vilken bok. Jag grät. Jag log. Jag kände rädsla, glädje och en enorm kärlek. Detta är en bok som berör verkligen djupt in i hjärtat och den handlar om en förälders mardröm. Att ens barn blir svårt sjuk och lämnar jordelivet. En tung bok om man ser till dess ämne, men boken är skriven på ett lättläst sätt. Känner en tacksamhet gentemot författaren som lät oss läsare följa med på denna fasansfulla resa som slutade på värsta tänkbara sätt. Denna bok bör verkligen alla läsa!
 
Betyg: 5 av 5
 
Visa fler inlägg