Återbesök


Igår tillbringade jag dagen på resande fot. Åkte strax efter kl 6 och var hemma 14:15, och där mitt i var jag till gyn på återbesök. 

Återbesöket blev det delade känslor kring. Biopsierna visade inget farligt och de visade ingen endometrios. Skönt såklart, men samtidigt inte. Vill ha en förklaring till smärtorna. Vill ha svar. Men istället åkte jag hem med fler frågetecken. 

Vad är det som ger mig denna smärta?
Varför hittar de inget som förklarar den?

Börjar tappa orken att kämpa och slåss, samtidigt så kan jag inte acceptera smärtan och lära mig leva med den. Inte utan hjälp. För jag känner min kropp. Alltför väl. Och något är fel. Det vet jag. Men vad? 

Somnar oftast utmattad på kvällen och vaknar efter två timmar med ont. Kravlar mig upp bokstavligt talat. Det känns som någon kört över mig och slitit ut mina organ. Hela nedre magen smärtar. Ibland gör det så ont att jag svimmar. Det är som kroppen stänger av. Ibland kräks jag av smärtan när det känns som allt vrids om. Vid ägglossningen denna månad kunde jag inte gå riktigt. Jag fick släpa ena foten, gick inte att lyfta pga en extrem smärta. Vid senaste mensen trodde jag livmoder och allt skulle trilla ut. Det kändes verkligen så. Jag kan inte längre kissa riktigt. Har svårt att tömma blåsan. Och listan på problem och symtom fortsätter...

Efter undersökningen igår där allt såg bra ut och med provsvarens resultat tyckte läkaren att jag skulle åka ned på staden och fira med att shoppa lite på mellandagsrean. 

Fira vad då? 


Visa fler inlägg