Happy Halloween


Då var det Halloween och Julia ville göra ett spöke att skrämma pappa med. Så det blev ett enkelt men snällt spöke med hjälp av ett blått gammalt lakan, en uppblåst ballong och en tuschpenna. 

Får se om pappan blir rädd ikväll :)

Eftersom Tony jobbar till 16, vi ska stressäta för att hinna iväg med båten sedan blir det inget firande ikväll egentligen. Fast vi lyxar till med pannkaka till middag. 

Men för att piffa upp denna fredag fixade vi lite chokladbollar på förmiddagen som Julia ser fram emot att smaka till eftermiddagsmellisen. 
"Kråke och Lubbas" av Marie Bosson Rydell och Jessica Lindholm


"Kråke sitter i skolan och har tråkigt. Det regnar, snön är borta och ingenting är roligt. Men så kommer han på att han ska hälsa på morfar idag. Morfar hade visst något spännande att berätta.
I andra kapitelboken om Kråke, får Kråke och hans systrar följa med morfar och titta på hundvalpar.
Kråke lär sig mycket om hur man tar hand om en valp och tycker det verkar roligt med agility. Men inte ska väl taxar hålla på med sådana cirkus-konster, tycker morfar."

Lättläst (såklart) och mysig bok. Enkel handling med stor text och mysiga bilder. 

Jag läste denna och tillhör inte målgruppen egentligen, men jag kan tänka mig att det är en perfekt bok speciellt för barn med hundintresse. 

Betyg: 4 av 5 

Halloweenpyssel - häxa

Vi kör en sista. En häxa. Jag klippte ut alla bitar, Julia limmade och ritade. Håret hjälptes vi åt med. För att göra en glad häxa behövs:
Färgat papper
Sax
Lim
Tuschpennor
Ögon

Nu får det vara nog med halloweenpyssel, nu startar vi snart julens pyssel istället :) 


Visa fler inlägg