Halloweenfikat

Måste ju visa er vårt halloweenfika. Helt vanliga vaniljmuffins med grön glasyr och halloweenflaggor. Jag och Julia baka muffinsen tillsammans och Julia stod ensam för dekoreringen. "Anna Tizianna" av Emma Fäldt och Josephine Nicander


"Plötsligt och oväntat blir Anna rik. Hon vet precis vad hon tänker göra med alla sina pengar. Men vänta lite nu, var det egentligen hennes pengar? Anna, som snart ska fylla åtta år, tycker att livet är väldigt orättvist ibland. Hon önskar sig inget hellre än en egen kattunge, men har man en dum lillebror som dessutom är allergisk och föräldrar som inte förstår någonting verkar det vara omöjligt. Anna hittar dock lösningar på de flesta problem. Även om det sällan blir precis som hon tänkt sig brukar det bli ganska bra till slut."

En bra bok men ändå lite annorlunda. Huvudpersonen är besviken och arg, hon ljuger och ställer till det för sig. Och detta känner man som läsare verkligen. Författaren lyckas verkligen förmedla sinnesstämningen på ett bra och beskrivande sätt. 

Boken är lättläst och bra. Det enda negativa är citaten som dyker upp lite då och då. Citat hämtad ur texten från boken. Detta tillför inget och stör bara enligt mig. 

Betyg: 3 av 5 

"Magiska Mia - Skatan och juveltjuvarna" av Carin Öberg och Tina Pettersson


"Mia skall fira midsommar hos faster. Dit kommer också hennes favoritkompis, hunden Charlie. Men under en promenad i skogen blir Charlie skrämd och försvinner. När Mia försöker hitta honom, träffar hon skatan som avslöjar mystiska saker. Ett äventyr utöver det vanliga drar igång."

Spännande och härlig bok. Även om det är en bok för barn så var den det även för mig. Miljöbeskrivningarna och karaktärerna målades upp på ett riktigt bra sätt och bilderna var fina. Jag tror helt klart att det är en bok som går hem hos de flesta. 

Betyg: 3 av 5 
Visa fler inlägg