"Storm över högländerna" av Christina Courtenay

"Sviken av sin bror och sin ungdomskärlek behöver Brice Kinross en ny start i livet. Han välkomnar möjligheten att lämna Sverige för det skotska höglandet och ta över familjegodset. Året är 1754 och det är stora problem på Rosyth Estate. Brice anländer till Skottland i efterdyningarna av engelsmännens hämnd över skottarnas uppror. Godset är i ruiner och pengarna försvunna. Brice får en allierad i den vackra, rödhåriga Marsaili Buchanan som sköter hushållet. Men kan han lita på henne?"
 
Denna bok är en fristående fortsättning på "Tigerporten" som jag läst och recenserat HÄR. Den boken fick en trea i betyg av mig, då jag fann den varken bra eller dålig. Denna bok hamnar på samma betyg. Den är varken bra eller dålig. Bara inte riktigt min sorts bok. Även denna gången var det ett snyggt omslag som omgav boken, men återigen var innehållet lite för segt för min smak. Det där med historiska och romantiska romaner är inte riktigt min grej.
 
Boken är dock lättläst och bra skriven. Härliga persongestaltningar och ett målande berättande. Så för den som gillar denna sortens historier är detta nog ett bra köp.
 
Betyg: 3 av 5