"Alltför nära" av Henriette Gyland

"När Lia Thompsons mormor dör helt oväntat, måste hon motvilligt lämna sitt behagliga liv i Amerika och återvända till England. Till det kalla, fallfärdiga gamla huset vid havet. Djupt i hennes undermedvetna finns en obehagskänsla hon inte kan sätta ord på. Och när hon upptäcker att någon smyger omkring i huset på natten, misstänker hon att allt inte står rätt till med dödsfallet. Sakta börjar också otäcka minnesbilder från barndomen göra sig påminda.  Aidan Morell blir glatt överraskad av att se sin ungdoms förälskelse tillbaka i stan - och glädjen och attraktionen är ömsesidig. Men olycka han varit med om har lämnat både synliga och osynliga ärr. Han bär på hemligheter som han döljer även för Lia. När Lia närmar sig sanningen, tvingas hon ifrågasätta allt och alla. Grannen mördas och själv blir hon utsatt för mordförsök. I en värld av stegrande fara, är Aidan verkligen en man hon kan lita på?" (Lånat från Bokus)
 
Den här boken fångade mig från första bladet. Den kan beskrivas med tre ord; lättläst, spännande och bladvändare. En debutroman som är mer än bara bra, den är riktigt bra. När man tror att man fått grepp om det hela så sker en oväntad vändning. Man känner sig aldrig riktigt säker och man längtar tills man når slutet för att få veta hur det hänger ihop. Och när man når slutet upplever man en tomhet. Man vill inte lämna karaktärerna och miljön. Det är tecken på en riktigt bra bok. Läs den!
 
betyg: 4,5 av 5

"Svarta änglar" av Rebecca Chance

"Följ med till Limehouse Wharf, den nya överdådigt lyxiga fastigheten i London Docklands. Här vilar celebriteter ut efter plastikoperationer, här har miljardärerna sina bostäder och här har den kända fotbollsklubben sina vilda fester. Det är jul och de som stannat kvar över helgen får uppleva den mest glamorösa och skandalösa julen någonsin. Melody, skådespelerskan vars karriär har kraschat efter alltför många plastikoperationer, har flytt Hollywood för att få tillbaka sin kropp, sitt ansikte och sin boyfriend. Men kan en välmenande väninna förstöra Melodys drömmar och önskningar? Aniela, sjuksköterska på kliniken, står med bägge fötterna på jorden men faller för Jon, en avhoppad CIA-agent, som också vilar upp sig efter en operation. Är hennes känslor besvarade eller är det bara massor av häftig, lustfylld sex? Och vem gömmer han sig för? Oligarken Grigor, ägaren till Kensingtons fotbollsklubb, kan aldrig återvända till hemlandet efter sina smutsiga affärer. Nu vill han fira jul med sina nya landsmän och grannar och arrangerar en julfest av sällan skådat slag. Ett party som helt urartar när mördare, utpressare och sexskandaler kommer samtidigt med tomten. Svarta Änglar har allt." (Lånat från Bokus)
 
Här kommer en bok som verkligen balanserar på gränsen till för mycket. En bok som jag verkligen inte skulle rekommendera till någon som är prydd. Detta är en öppen bok som beskriver det mesta med inlevelse. Här får man mycket kärlek, sexscener, våld och en massa annat i e4n härlig blandning.
Jag gillade boken och den föll mig i smaken, är kanske inte så prydd som jag trott ;)
 
Betyg: 4 av 5
 
 
 

"Tigerporten" av Christina Courtenay

"Det är 1732 i Göteborg, och den viljestarka Jess von Sandt vet bara alltför väl att det är männens värld. Hon är övertygad om att hennes styvfar försöker lura henne på farsarvet. Hon  är fast besluten att avslöja honom - kosta vad det vill - men så länge hon är ogift har hon ingen chans. Hjälpen kommer i form av den stilige skotten Killian Kinross, som själv gjorts arvlös av sin farfar. Jess blir både attraherad och rasande på honom, men i ett försök att återta sin förmögenhet, föreslår hon Killian ett skenäktenskap. De gifter sig och planerar att avslöja styvfadern, då Killian får sitt livs chans. Han erbjuds följa med Svenska Ostindiska Kompaniets jungfruresa till Kina och han känner att inget får stå i hans väg  inte ens hans unga hustru.Han ger sig iväg på den våghalsiga resan till Fjärran Östern, och tror att han lämnat sina känslor bakom sig. Men han gör inte resan ensam och den blir inte alls som han tänkt sig." (Lånat från Bokus)
 
Direkt när jag såg boken så fångade omslaget mig med kraft. Måste vara ett av de vackraste omslag jag träffat på. Så det var med stor förväntan jag började läsa boken. Tyvärr föll inte innehållet mig i smaken på samma sätt som omslaget. Lite för seg och kanske även lite för romantisk för mig. Den är lättläst och jag hade inga problem att ta mig igenom den, jag har träffat på betydligt segare böcker. Den kvinnliga huvudpersoner upplevs som väldigt stark och inspirerande. En bok som var bra men inte riktigt räckte ända fram.
 
Betyg: 3 av 5
Visa fler inlägg