"Lär dig ord" av Kathleen Amant

 
"I den här spännande bilderboken lär du dig en massa ord. Boken är ordnad efter teman och inleds med en liten text. Sedan kan barnet lära sig en massa nya ord om djur, föremål och så vidare.  Lär dig ord är det perfekta verktyget för att hjälpa ditt barn i dess språkutveckling."
 
När Julia fick tag på denna bok så fastna hon direkt. Helt klart en favoritbok hos henne. Den innehåller massor av bilder på olika saker. Allt samlat under olika teman och under varje bild finns även ordet för det som bilden föreställer. Julia pratar inte mycket ännu och jag tror denna bok kan vara till god hjälp i hennes språkutveckling. Likaså som den passar ypperligt på förskolor för just detta ändamål.
 
"E de?" är den ständiga frågan mamma får när Julia läser denna bok. Och mamma svarar. Julia pekar och frågar, jag svarar. Om och om och om igen. Så tar vi oss igenom boken, från första sidan till sista, för att sedan leta upp favoritbilden som föreställer en boll. Sedan är hon nöjd tills nästa gång.
 
Betyg: 5 av 5

"Mitt liv i naturen Gorilla" av Animal Planet

"Här kommer en serie med stämningsfulla berättelser från välkända Animal Planet där vi får följa ett djur genom hela livet, från unge till vuxen. Böckerna har stor lättläst text och fantastiska illustrationer baserade på Animal Planets egna fotografier. De innehåller både en berättelse och en enkel faktadel längst bak där barnen får lära sig om respektive djurart, samt en liten frågesport längst bak där man kan testa vad man har lärt sig under läsningen. Böckerna kan läsas högt eller på egen hand av de yngre läsarna."

Det har kommit en serie från Animal Planet om olika djur och just den bok jag läst handlade om Gorillor. Och jag är imponerad! Äntligen en bok om djur som visar djurens rätta jag och inte någon tecknad look alike. Otroliga bilder som fängslar även mig som vuxen även om böckerna riktar sig till barn mellan tre och sex år.

Först en enkel liten historia om livet som gorilla och sedan en massa spännande fakta! Kan inte bli bättre. Helt klart en serie böcker jag vill ha på min förskola.

Betyg: 5 av 5

 

"Sara blir storasyster" av Pauline Oud

 
"Saras mamma ska få en bebis och Sara är jätteglad. Nu blir hon storasyster och får hjälpa mamma och pappa. Men när bebisen får uppmärksamhet och presenter och Sara inte får några är hon inte så glad längre".

Mysig bok! Har läst den för Julia som bara är 1 år och 5 månader och som ska bli storasyster till hösten förhoppningsvis. Hon älskar den! Hon förstår kanske inte riktigt innehållet i den men älskar de färgglada bilderna och lyssnar till sagan.
 
Boken är skriven för målgruppen barn: tre till sex år, men boken kan även läsas för yngre såväl äldre barn. En bra förberedande bok inför det som komma skall för alla barn som ska få ett syskon.
 
Betyg: 5 av 5
 
Visa fler inlägg