"Mercurium" av Ann Rosman

 
"År 1802 står Metta Fock Ridderbielke inför rätta misstänkt för mord på sin man och två av sina barn. Mot sitt nekande döms hon att sitta på Carlstens fästning. Isolerad på den karga ön ska hon stanna, tills hon erkänner eller går under - vilket som kommer först. Utan möjlighet till kontakt med omvärlden, utan vare sig penna eller papper, börjar hon brodera. Ord för ord tar en förtvivlad nådeansökan form. 2011 hålls en storslagen maskerad på fästningen. Gräddan av Sveriges societet är där, och innan kvällen är över har två personer mist livet. Men portarna har hela tiden varit stängda och bevakade, ingen kan ha tagit sig in - eller ut. Finns mördaren någonstans bland de 94 gästerna? Kriminalinspektör Karin Adler kallas till platsen och pusslandet kan börja."
 
Jag har tidigare läst denna i bokform men var sugen på att testa en ljudbok och valde att ta en historia som jag en gång hört för att lättare kunna avgöra om detta format fungerar för mig. Jag har tidigare haft ljudböcker i mobilen och det är ju ett enkelt sätt att ha den med sig. Men jag kände att det oftast kostar en massa för att sedan bara ligga där utan att mannen kan använda den.
 
Jag gillar detta sätt. Det blev en mysig stund på mina hemmadagar att krypa upp i soffan, blunda och bara lyssna. Helt klart ett sätt jag kan tänka mig att ta mig an en del böcker. Även om det absolut inte kan slå själva bokformatet. Att vända blad, känna bokens tyngd i händerna och se orden förblir det bästa sättet!
 
Ann Rosmans alla böcker rekommenderars varmt och vilket sätt du väljer att läsa på är ditt eget val!
 
Betyg: 5 av 5

"Hjärtats angelägenheter" av Danielle Steel

 
"Vad gömmer sig bakom den perfekta fasaden? Fotografen Hope Dunne lever ett stillsamt liv i sin loftlägenhet i New York. Hon letar varken efter kärlek eller spänning, men när hon flyger till London för att fotografera en framgångsrik författare hittar hon båda delarna. Författaren Finn ONeill är en stjärna - världsvan och charmig. Han faller pladask för Hope och uppvaktar henne som hon aldrig har blivit uppvaktad förr. Hope sveps med i en romantisk dröm och när Finn bjuder in henne till sitt ståtliga irländska gods tycks bilden komplett. Men snart uppstår sprickor i fasaden. Oskyldiga lögner växer sig större, Finns svartsjuka tar sig våldsamma uttryck, och Hope upptäcker att hon faktiskt är rädd för mannen hon älskar. Det är något i Finns historia som inte stämmer, och för att ta sig ur hans grepp måste Hope ta reda på vad."

Här sakna jag spänning. Det blev mest dravel i mina ögon. Inte riktigt min melodi. Jag behöver lite mer action, en handling som biter tag i mig och som berör. Så nej, denna bok föll mig inte alls i smaken.
 
Betyg: 2 av 5

"Var sann mot dig själv" av Danielle Steel

 
"Tragisk minnesförlust  början till ett nytt liv. Amerikanska skådespelaren Carole Barber är på semester i Paris då hon hamnar mitt i ett terrordåd. Hon tappar minnet och hela hennes familj kommer till Frankrike för att hjälpa henne att tillfriskna. Men hjälpen kommer från oväntat håll - från en före detta pojkvän. Den kända skådespelaren Carole Barber har, efter sin mans död, nästan slutat göra filmer. Istället vill hon skriva en roman, baserad på hennes eget liv. När hon kör fast i sitt skrivande känner hon att hon behöver åka till Paris för att återuppleva några obehagliga minnen. Väl i Paris råkar hon befinna sig i en tunnel som sprängs i ett terrordåd. Svårt bränd och med minnesförlust hamnar hon på sjukhus. Långt ifrån vänner och familj. Men en mystisk man dyker upp och visar sig vara en oväntad hjälp när Carole försöker hitta sig själv igen och komma till ro med vem hon en gång var."
 
Danielle Steel är en författare som jag inte är sådär himla bekant med. Har läst någon enstaka bok men jag är mer en deckarläsare. Var sugen på att läsa nått nytt så det blev en av amerikas största författare lotten föll på. Boken är bra, man dras snabbt in i bokens handling och man lär känna karaktärerna väl vilket gör att man kan fundera på dem fast man inte läser. Bra betyg på en bok när detta händer.
 
Betyg: 4 av 5
Visa fler inlägg