"Ingen jord den andra lik" av Varg Gyllander"Ett ansikte. Det var allt kriminaltekniker Ulf Holtz behövde. Vem var hon? Eller rättare sagt: Vem hade hon varit?
Skelettet är alldeles för ungt för att höra hemma i en vikingagrav, konstaterar Ulf Holtz, som kallats till utgrävningen för att undersöka det oväntade fyndet. Den rostbruna skallen med de jämna, vita tänderna släppte inte ifrån sig några svar. Hur hade en kvinna som dog för knappt femtio år sedan hamnat där? Och varför låg de vittrande skelettdelarna utspridda? I den fjärde boken om kriminalteknikerna Ulf Holtz och Pia Levin ger sig Holtz ut på en inre resa för att hitta tillbaka till sin dotter och till sitt eget liv, och finna svaret på gåtan med kvinnan i gropen. Det blir en resa i tiden men också en balansakt på gränsen till det tillåtna, då det innersta av människans arvsanlag blottläggs med hjälp av ny teknik."
(Lånat från Massolit förlag)

Varg Gyllander är en av favoriterna hos mig. Har läst de tre tidigare böckerna och gillar känslan i böckerna som innehåller lite mer kriminalteknik än många andra deckare. Varg Gyllander fångar mig som läsare genom en mycket bra historia, berättat på ett sätt som fångar mig och får mig att längta efter att vända blad och känna en tomhet när jag nått fram till sista punkten.

Denna bok är lättläst, spännande, aktuell och bara ett måste för dig som gillar deckare. Om jag ska hitta något negativt att säga om denna bok så är det slutet. Sättet den slutar på är för mig som hatkärlek. Jag bara älskar det samtidigt som jag hatar det. Kan inte annat längta efter den femte boken....

Boken rekommenderas varmt av mig!

Betyg: 5 av 5

 

"Sista testamentet" av James Frey"Författaren James Frey väckte stor uppmärksamhet med bästsäljarna Tusen små bitar och Min vän Leonard som sålt miljontals världen över. Berättelserna uppgavs vara helt självupplevda vilket skapade stor skandal då det visade sig att de inte riktigt höll sig till sanningen trots allt. Sista testamentet är James Freys tredje bok utgiven i Sverige, och har omtalats som hans mest kontroversiella hittills. Om han förändrade ditt liv, skulle du då börja tro? Ryktet går att Messias är återuppstånden. Att han lever på New Yorks gator där han helar människor och utför mirakel. Ben Zion Avrohom är den anonyme mannen med den trasiga bakgrunden som mirakulöst överlever en fruktansvärd olycka. Och när han vaknar upp ur sin svåra koma verkar han besitta samma överjordiska krafter som Nya testamentet tillskriver Kristus. Vem är Ben Zion? Är Messias återkommen? Ben själv svarar på frågan med orden om du säger så. Men kan verkligen en man som till det yttre närmast liknar en knarkare och som promiskuöst ligger med både män och kvinnor vara vår frälsare? Sista testamentet berättar historien om människorna som möter Ben Zion, om hur han förändrar deras liv. Om hur hans budskap om kärlek och sex, vägran att erkänna myndigheterna och hans fördömande av religionen blir ett hot mot den etablerade ordningen, vilket oundvikligen leder till det tragiska slutet." (Lånat från
Bokus)

Första boken av denna författare som jag läser. Och jag är varken bortskrämd eller fast. Bokens handling tilltalade inte riktigt mig. Ändå läste jag boken och kände att jag inte kunde sluta. Inget klister dock.

Dock ogilla jag starkt att texten emellanåt var röd. Jag gillar inte att läsa röd text. Det blir för mig otydligt och svårläst. Blir liksom fel. Så det var ett minus i det hela. Ser snyggt ut, men går inte hem hos mig. En bok ska vara läsvänlig inuti. Utsidan ska vara snygg. Inte något piff med texten. Svart är bäst. Även om den röda texten fanns där av en anledning.

Betyg: 3 av 5

Boken ges ut av Gilla Böcker

"Stryparen" av Jonas Moström"Natten mot Lucia drar den värsta snöstormen i mannaminne in över Sundsvall. Sjukhuset snöar igen och blir under tre dygn helt isolerat från omvärlden. Då börjar någon, till synes slumpvis, att strypa både personal och patienter, på vitt skilda ställen på sjukhuset. Varje offer är dessutom knivskuret i pannan - ett lodrätt snitt från hårfästet ner till näsroten. Läkaren Erik Jensen har nattjour och tar tillsammans med kriminalkommissarie Johan Axberg, som är på barnakuten med sin gamla kärlek Carolina och hennes nyfödde son Alfred, upp jakten på mördaren. Frågan är var de ska börja leta? Vad har mördaren för motiv, finns det någon koppling mellan offren och varför sker morden på så olika platser? Utredningen kompliceras av att en dödlig influensa börjar härja innanför de kompakta tegelväggarna. Det finns ingenstans att fly och panik utbryter. Och det är bara en tidsfråga innan stryparen slår till igen ... " (Lånat från Bokus)

Jonas Moström kommer nu med sin sjunde bok om läkaren Erik Jensen och kriminalkommissarie Johan Axberg. Jag har läst dem alla och jag är djupt imponerad av dem. Jag gillar sättet Moström skriver på. Enkelt, drivande och otroligt fängslande.
I mina ögon är han en av landets bästa deckarförfattare, och jag kan varmt rekommendera alla hans böcker. De tidigare såväl som denna.
När man läst första sidan är man fast. Som klister. Ett gott klister.

Betyg: 5 av 5


Besök gärna författarens hemsida som du hittar HÄR
Visa fler inlägg