"Våga stå upp!" av Karin Adelsköld"En talare som använder humor har betydligt större chans att bli lyssnad på och ihågkommen. Ståupp-komiker odlar förmågan att snabbt läsa av och få med sig sin publik. För detta finns välbeprövade tekniker som alla kan ta till. Här avslöjar Karin Adelsköld ståupp-hemligheterna som alla kan lära sig. Det handlar inte om att alla ska bli komiker utan om att skapa engagemang och väcka känslor, hur man kan göra sin framställning mer underhållande men också om att öka sitt självförtroende och våga ta plats." (Lånat från Bokus)

Boken var lättläst och gav många bra tips. En bok jag hade haft användning av under högskolestudierna då det var mycket redovisningar av olika slag. Men det är helt klart en bok som man även har användning av även om man inte är student. Lärare som ska hålla i föräldramöten, möten inom företaget, föreläsare m.m. Alla kan nog hitta något användbart i denna lilla bok.

Och även om man inte vill prata inför grupper eller för den delen känner att man vill bli bättre på det kan man ändå läsa boken då den i sig var underhållande och läsvärd.

Betyg: 4 av 5


"Lilla gården" av Corine FletcherDetta är en riktigt mysig och annorlunda bok. Bok och leksak i ett. Allt ligger i en låda och den kan läsas på flera sätt. Pop-up bilderna gör den riktigt levande men tyvärr också skör. Så boken passar för lite äldre barn som kan hantera bilderna och inte riktigt lika bra för mindre barn som gärna drar, river och smakar på böckerna.

När man läst boken kan man veckla ut den och den förvandlas då till en lekplan i 3D och barnen kan därmed själva uppleva allt som finns i boken. Dessutom finns det lekfigurer med i lådan. Lekfigurerna är i hårdpapp.

Boken får högsta betyg just för att den både kan läsas och lekas med. Sånt gillar jag!

Betyg: 5 av 5

"Barbapapas bästa"Ett måste i varje barnrum. Enligt mig. De flesta känner till Barbafamiljen, men inte alla känner till deras historia. Just därför är detta bara ett måste. Här får man veta allt man inte visste. Hur gick det till när de föddes, hur träffades de och hur ser deras hus ut? Svaren finns i boken som känns lite lyxigare än andra böcker tack vare den vadderade pärmen och den läckra pop-up bilden.

Boken innehåller historierna:
Barbapapa
Barbapapas resa
Barbapapas nya hus

Betyg: 4,5 av 5Visa fler inlägg