"Mums för de minsta" av Linda Hallberg"Mums för de minsta är en bok som vänder sig till dig som är förälder och som har barn mellan noll och tre år. Oavsett om du tänker laga egen mat eller köpa färdig finns här massvis med matnyttiga fakta och bra tips att läsa och inspireras av. Du hittar allt från amning, bröstmjölksersättning och smakportioner till lördagsgodis och trevliga middagar med hela familjen. Boken består av faktakapitel, som "Den lilla magen" med tips för både hårda och lösa magar, information om de vanligaste matallergierna/-intoleranserna och förslag på vad du kan använda för ersättningsprodukter, råd om fett och vitaminer och inte minst om hur du får ditt barn att våga prova nya smaker och rätter. Här finns också åldersrelaterade kapitel - Upp till 8 månader, 8 månader till 2 år, 2 till 3 år, med lättlagade och goda recept valda utifrån viktiga steg i barnets utveckling. Varje recept presenteras med en snygg och inspirerande bild. I de här kapitlen kan du dessutom läsa om kostfibrer, mjölkprodukter, socker och salt."
(Lånat från Bokus)

Kanonbra bok. Jag har läst igenom den och jag ger den direkt tummen upp. Har inte testat recepten i den, men jag gissar att denna bok kommer att användas en del framöver när Liten kommit och det är dags att bjuda miraklet på lite mumsbitar.

Boken innehåller en hel del fakta som är både intressant och givande att ta del utav. Och den tar upp allt från amningen till lördagsgodis, och det är just detta som gör att jag gillar boken. Den är innehållsrik och känns rejäl. Den vänder sig till föräldrar som har barn mellan 0 till 3 år, och just detta är ännu en stark fördel för boken. Den kan användas länge och är inte bara något som känns ihopslafsat. Det finns en tanke bakom den och den bjuder läsaren på väldigt mycket som upplevs positivt. Recepten är lätta att förstå och bilderna på de olika maträtterna får även min mun att vattnas.

En jättebra bok som jag varmt kan rekommendera om du har barn mellan 0 till 3 år.

Betyg: 5 av 5