"Änglamakerskan" av Camilla Läckberg"Påsken 1974 försvinner en familj spårlöst från ön Valö utanför Fjällbacka. En fin påskmiddag är uppdukad i matsalen, men alla utom den ettåriga dottern Ebba är borta. Har de blivit utsatta för något brott eller försvunnit frivilligt? Gåtan har aldrig fått någon lösning. Många år senare återvänder Ebba till ön och den gamla barnkolonin där hennes pappa med hård hand drev en internatskola. Hon och maken Mårten har förlorat sin lille son, och i ett försök att övervinna sorgen och gå vidare har de bestämt sig för att rusta upp huset och öppna ett bed and breakfast. När Erica Falck får höra om parets planer blir hon både överraskad och nyfiken. Hon har tidigare forskat en del i mysteriet med den försvunna familjen utan att hitta någon förklaring. Nu söker hon upp Ebba för att höra vad hon vet. Dessutom har hon själv en del att berätta om kvinnorna i Ebbas släkt - en historia fylld av tragiska öden och hemligheter.Ebba och Mårten inleder sitt renoveringsarbete, men knappt har de börjat förrän de blir utsatta för ett mordbrandsförsök. Och då de några dagar senare bryter upp matsalsgolvet finner de intorkat blod under plankorna. Det tycks som om ondskan i det förflutna har hunnit ifatt dem. Under utredningen av branden börjar Patrik Hedström och hans kolleger gräva i det gamla fallet igen. Vad var det egentligen som hände Ebbas familj?" (Lånat från Bokus)

Varje gång jag har en oläst bok av Camilla Läckberg i handen så tänker jag att denna måste ju vara sämre än de övriga. För hur länge kan man spotta ur sig succér? Någongång måste det ta slut, eller? Men efter att ha läst den senaste boken av Läckberg kan jag bara konstantera att succén inte tog slut med denna bok. Den är precis som övriga böcker i perfekt Läckberg-anda. Den fångar mig som läsare direkt och jag gillar starkt idén att blanda dåtid med nutid.

Att man känner Erika och Patrik redan gör att man direkt kliver in i bekantas liv, och man tar vid där man sist slutade. Man berörs och upprörs. Läckberg har en skrivstil som jag gillar skarpt. Hon skriver med känsla, enkelt men ändå fruktansvärt spännande.

Jag ger tummen upp och jag lämnar er med orden, gillar du Läckberg kommer du inte att bli besviken. Läs den!

Betyg: 5 av 5
#1 - - Camilla Läckberg:

TACK!!! :-)/Camilla