Projekt hall: lister

Vi har åtta dörrar i hallen, vi har flera meter golvlist, taklist och panellist. Gamla tapetrester är nu borttagna inför den kommande målningen ifrån dessa. Tvättning pågår och sedan är det dags för , sandpapper, spackel, slipning, grundmålning och så målning.

Fullt upp....

"Änglamakerskan" av Camilla Läckberg"Påsken 1974 försvinner en familj spårlöst från ön Valö utanför Fjällbacka. En fin påskmiddag är uppdukad i matsalen, men alla utom den ettåriga dottern Ebba är borta. Har de blivit utsatta för något brott eller försvunnit frivilligt? Gåtan har aldrig fått någon lösning. Många år senare återvänder Ebba till ön och den gamla barnkolonin där hennes pappa med hård hand drev en internatskola. Hon och maken Mårten har förlorat sin lille son, och i ett försök att övervinna sorgen och gå vidare har de bestämt sig för att rusta upp huset och öppna ett bed and breakfast. När Erica Falck får höra om parets planer blir hon både överraskad och nyfiken. Hon har tidigare forskat en del i mysteriet med den försvunna familjen utan att hitta någon förklaring. Nu söker hon upp Ebba för att höra vad hon vet. Dessutom har hon själv en del att berätta om kvinnorna i Ebbas släkt - en historia fylld av tragiska öden och hemligheter.Ebba och Mårten inleder sitt renoveringsarbete, men knappt har de börjat förrän de blir utsatta för ett mordbrandsförsök. Och då de några dagar senare bryter upp matsalsgolvet finner de intorkat blod under plankorna. Det tycks som om ondskan i det förflutna har hunnit ifatt dem. Under utredningen av branden börjar Patrik Hedström och hans kolleger gräva i det gamla fallet igen. Vad var det egentligen som hände Ebbas familj?" (Lånat från Bokus)

Varje gång jag har en oläst bok av Camilla Läckberg i handen så tänker jag att denna måste ju vara sämre än de övriga. För hur länge kan man spotta ur sig succér? Någongång måste det ta slut, eller? Men efter att ha läst den senaste boken av Läckberg kan jag bara konstantera att succén inte tog slut med denna bok. Den är precis som övriga böcker i perfekt Läckberg-anda. Den fångar mig som läsare direkt och jag gillar starkt idén att blanda dåtid med nutid.

Att man känner Erika och Patrik redan gör att man direkt kliver in i bekantas liv, och man tar vid där man sist slutade. Man berörs och upprörs. Läckberg har en skrivstil som jag gillar skarpt. Hon skriver med känsla, enkelt men ändå fruktansvärt spännande.

Jag ger tummen upp och jag lämnar er med orden, gillar du Läckberg kommer du inte att bli besviken. Läs den!

Betyg: 5 av 5

"Mums för de minsta" av Linda Hallberg"Mums för de minsta är en bok som vänder sig till dig som är förälder och som har barn mellan noll och tre år. Oavsett om du tänker laga egen mat eller köpa färdig finns här massvis med matnyttiga fakta och bra tips att läsa och inspireras av. Du hittar allt från amning, bröstmjölksersättning och smakportioner till lördagsgodis och trevliga middagar med hela familjen. Boken består av faktakapitel, som "Den lilla magen" med tips för både hårda och lösa magar, information om de vanligaste matallergierna/-intoleranserna och förslag på vad du kan använda för ersättningsprodukter, råd om fett och vitaminer och inte minst om hur du får ditt barn att våga prova nya smaker och rätter. Här finns också åldersrelaterade kapitel - Upp till 8 månader, 8 månader till 2 år, 2 till 3 år, med lättlagade och goda recept valda utifrån viktiga steg i barnets utveckling. Varje recept presenteras med en snygg och inspirerande bild. I de här kapitlen kan du dessutom läsa om kostfibrer, mjölkprodukter, socker och salt."
(Lånat från Bokus)

Kanonbra bok. Jag har läst igenom den och jag ger den direkt tummen upp. Har inte testat recepten i den, men jag gissar att denna bok kommer att användas en del framöver när Liten kommit och det är dags att bjuda miraklet på lite mumsbitar.

Boken innehåller en hel del fakta som är både intressant och givande att ta del utav. Och den tar upp allt från amningen till lördagsgodis, och det är just detta som gör att jag gillar boken. Den är innehållsrik och känns rejäl. Den vänder sig till föräldrar som har barn mellan 0 till 3 år, och just detta är ännu en stark fördel för boken. Den kan användas länge och är inte bara något som känns ihopslafsat. Det finns en tanke bakom den och den bjuder läsaren på väldigt mycket som upplevs positivt. Recepten är lätta att förstå och bilderna på de olika maträtterna får även min mun att vattnas.

En jättebra bok som jag varmt kan rekommendera om du har barn mellan 0 till 3 år.

Betyg: 5 av 5

Visa fler inlägg