"Krasch! Bang!" av Jon ScieszkaHos Adlibris finns följande om denna bok:

"Det går vilt till i Bilköping när Lastbils-Ludde och hans bäste vän Dumper-Danne är på lekhumör! Det bästa Ludde och Danne vet är när det kraschar och bangar. Hela dagen åker de runt och kör in i saker och har jättekul. Men de är förföljda av en stor skugga med en bullrande, hotfull röst som kallar på dem. Vem är det och vad vill skuggan? I Bilköping är alla figurer lastbilar, vägmaskiner eller bilar av olika slag, var och en med sina speciella karaktärsdrag. Böckerna passar alla som gillar fartfyllda och spännande böcker som bjuder på massor av fniss!"

Charmig barnbok som är tänkt för barn i åldrarna 3 till 6 år. Men även en vuxen med barnasinnet kvar finner denna bok rolig och läsvärd. Det gjorde iallafall jag.

Härliga illustrationer som lockar barnen till att blädda själv i boken och läsa den på egen hand med egen påhittad text.

Betyg: 5 av 5 möjliga!

Boken ges ut av Forma Books.

"Auto da Fay" av Fay WeldonFöljande finns om boken på Adlibris:

"Fay Weldon skriver som hon lever utan en tanke på att bli omtyckt. Hennes frispråkighet och vassa penna har genom åren skaffat henne mängder av beundrare och en och annan motståndare. Nu vänder hon blicken mot sig själv och tar oss med på en resa som startar 1931. Vi följer henne som barn i Nya Zeeland, som ung och fattig i London, som ogift mor, som fru, älskare, författare, feminist och antifeminist. Under sina åttio år är det få ämnen Weldon inte har berört, få strider hon inte utkämpat."

Den här boken föll mig i smaken. Alltid intressant att ta del av någon annan människas liv. Och nog har denna människa levt ett liv.Jösses vad blekt mitt liv kändes i jämförelse med detta.

Intressant, lockande och gripande!


Betyg: 4 av 5 möjliga

Boken ges ut av Massolit Förlag.

"En hondjävuls liv och lustar" av Fay Weldon"Ruth hade aldrig tänkt på sig själv som en hondjävul. Tvärtom: en skötsam hustru och tvåbarnsmor i en välordnad förort, kraftig och klumpig, utan ett uns av den graciösa skönhet som Mary Fisher är så rikligt begåvad med. Mary Fisher, som bor i ett fantastiskt fyrtorn, skriver kärleksromaner och äter rökt lax och dricker champagne till middag. Som Ruths man just avslöjat att han har ett passionerat förhållande med. Nej, Ruth har aldrig tänkt på sig själv som en hondjävul, men under de veckor som följer bränner hon ner familjens hus, har sex med traktens fyllo, lämnar sina barn och ger sig ut på en personlig hämndodyssé."

En underhållande bok som var bra. Men jag är mer en deckarfantast och denna bok föll mig inte riktigt i smaken till hundra procent.

Betyg: 3 av 5 möjliga

Boken ges ut av Massolit förlag.

Visa fler inlägg