"Låt de gamla drömmarna dö" av John Ajvide LindqvistPå Bokus kan man läsa följande om boken:

"I Låt de gamla drömmarna dö har John Ajvide Lindqvist samlat texter skrivna under lång tid i vitt skilda sammanhang. Här finns allt från efterfrågade noveller, sketcher och kåserier till recensioner och Sommarprogrammet från 2006. Inte minst finns här novellen som gett samlingen dess namn, och som ger svaret på vad som hände Oskar och Eli sedan de stigit av tåget där Låt den rätte komma in slutade. Vissa av texterna har publicerats tidigare, däribland följetongen Tindalos och långnovellen Ansiktsburk, andra är helt nyskrivna eller har bara framförts på scen. Allt inleds med ett specialskrivet förord. Det här är en bok för dem som vill läsa allt, för dem som vill veta hur det går och för alla som vill prova på att tillbringa några timmar i John Ajvide Lindqvists skrämmande och fascinerande värld."

Och vad tyckte då jag om denna bok? Jo, tack, jag gillade den! Just noveller gillar jag. Man kan läsa lite då och då. Man kommer ifrån punkt A till punkt B i hyfsat snabbt tempo. En viss charm. Även om noveller inte går att jämföra med en riktigt tjock och spännande bok. Allt har sin charm.  

Något John Ajvide Lindqvist kan är verkligen att fånga läsaren. Hans berättelser är inte som vanliga. De berättar om en skrämmande värld som fascinerar en, man vill lägga ifrån sig boken för det blir för mycket samtidigt som man bara måste läsa vidare. Man är fast. Författaren har en i sitt våld och med tanke på det som verkar finnas inuti John Ajvide Lindqvist vet jag inte riktigt om detta enbart är positivt. 

Tillbaks till boken. En del bitar i boken ger ingen wow-känsla. Men de bitarna finns där och när man läser dessa sitter man fast. Rejält. Slukar sida efter sida. Får en tomhet när jag nått sista punkten. Begäret är väckt. Man vill veta mera. Läsa mera. 

John Ajvide Lindqvist är för mig den bästa författaren just nu. Han gör en inte besviken. har du inte läst något av honom? Gör det! Du har missat något stort!

Betyg: 5 av 5

Boken ges ut av Ordfront förlag.  

 

Den Bästa Bandyspelaren

Utan tvekan den bästa bandyspelaren som finns.
Och söt är han också.
Moster är stolt!
Ett litet ihopsatt filmklipp från Viktors spelande i söndags...Viktor har nr 15.
Sista biten är lite skakig och slutet något annorlunda, men det beror på att det var denna tokfia som stod för den inspelningen."Konsten att undvika Nirvana" av Claes Malmberg och Johan OhlsonHos Adlibris beskrivs boken med följande ord:

"Vi känner honom som komikern, underhållaren, skådespelaren. Mannen som inte är rädd för att göra bort sig, och som ena dagen kan stå på teaterscenen och spela Molière för att i nästa stund "naken-chocka" Sverige genom att ­uppträda i tv endast iförd skor och hatt. Men Claes Malmbergs liv har även en andlig dimension. Sedan tretton år tillbaka är han praktiserande buddhist, och det som en gång började som ett trevande sökande har med tiden vuxit till en tro som radikalt förändrat hans tillvaro och sätt att se på livet. I Konsten att undvika Nirvana reflekterar han över sin resa in i buddhismen. ­Personligt, ärligt och utlämnande berättar han om sitt personliga såväl som sitt andliga liv: om hur det kändes att förlora sin pappa vid bara elva års ålder, hur man kan skola in sina barn på dagis och samtidigt vara hög på kokain, varför han som artist trivs bäst på slak lina och vad som egentligen hände bakom kulisserna i det legendariska tv-programmet Måndagsklubben. Resultatet är en drastisk blandning av högt och lågt, av allvar och humor. För det här med att leva upp till kraven på upphöjd helighet är inte alltid lätt - särskilt inte för en medelålders man i sina bästa år som vant sig vid att tjäna bra med pengar, köra Lexus och fisa i soffan..."

Frågan är nu hur jag ska beskriva denna bok? För jag känner mig tyvärr lite tom efter att ha läst denna. Inte för att den var dålig, mer för att den gav mig för mycket att fundera kring. Jag står nu still och bara gapar. Boken gav mig många funderingar kring det personliga planet. Och jag har inte riktigt vaknat för att sammanfatta dem alla. Boken gjorde mig trött kan man säga. Och det är inte negativt herr Malmberg. Men ditt liv kan vara ganska uttröttande. Som en speedad Duracell-kanin som däckar när batteriet tar slut lämnas läsaren efter att ha läst sista sidan i denna bokskapelse.

Betyg: 3,5 av 5

Boken ges ut av Ponto Pocket.

Visa fler inlägg