"Det som ska sonas" av Olle LönnaeusBokus finns följande beskrivning av boken:

"Ett brutalt mord får journalisten Konrad Jonsson att följa ett spår av intolerans och utanförskap. Ett spår som leder bakåt i tiden och som döljs under en stor kollektiv tystnad. Efter ett kidnappningsdrama där en nära kollega blivit skjuten har journalisten Konrad Jonsson förlorat fotfästet. Han dricker för mycket och han klarar inte av vare sig relationer eller jobb. När så hans adoptivföräldrar mördas måste han återvända till det Skåne han lämnat bakom sig i ungdomen. Tillbaka i lilla Tomelilla börjar Konrad fundera över sitt liv och över vad som en gång hände hans mamma Agnes. Agnes var polska, utstött i bygden, och när Konrad var sju år försvann hon. Han blev snabbt placerad i en familj där allt prat om modern var tabu, och han lämnade hembygden så snart han kunde.
Konrad inser att han själv är misstänkt för mordet på adoptivföräldrarna och börjar granska fallet. När två invandrarkillar på lösa grunder kopplas till dådet blir han först lättad men känner snart att det är något som inte stämmer. Varför skulle de ha dödat det djupt religiösa, timida paret? Rasistiska strömningar i bygden syns tydligt i dyningarna efter morden och Konrad hittar även trådar bakåt i tiden kopplingar till Agnes försvinnande."

Ännu en favorit bland deckare för mig. En ny författare som jag aldrig hört talas om eller läst något utav. Hade inga förhoppningar alls. Men satt ganska omedelbart fast. Blad för blad.

Boken är spännande. Riktigt spännande. Hoppen mellan nutid och dåtid ger en extra kripsighet till det hela, och jag tror att om Olle Lönnaeus fortsätter skriva på detta sättet så kommer han att nå långt på deckarhimlen. 

Betyg: 4 av 5

Boken ges ut av Ponto Pocket. 

 

 

 

"Hästpojken" av Rupert IsaacsonBokus finns följande om boken:

"Hästpojken är den sanna, dramatiska och hjärtvärmande berättelsen om den resa som Rupert, hans fru Kristin och Rowan gjorde till Mongoliets otämjda landskap. Familjen reste halvvägs runt jorden för att rida tillsammans, för att träffa de traditionella healers som finns där och för att förhoppningsvis hjälpa Rowan att bli bättre. Det är en häpnadsväckande resa, full av utmaningar, oväntade möten, skönhet och fantastiska framsteg.
Hästpojken som gick direkt in på topplistorna när den släpptes i Storbritannien och USA är en djupt rörande och helt unik historia om en familj som är villig att färdas till världens ände för att hjälpa sin son, och om en pojke som lär sig att kommunicera med omvärlden för första gången. Det är en berättelse som visar att vi kan finna glädje till och med i våra mörkaste stunder, och att det magiska och det vardagliga ibland kan smälta samman för att förändra våra liv." 

En bok med en gripande berättelse. Tyvärr är den skriven på ett mindre känslosamt sätt. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är, men det känns lite som att författaren inte riktigt släpper in sina känslor i texten. Det blir lite opersonligt berättat men ändå personligt. 

Jag tror att djuren kan vara till stor hjälp för många. De tar emot oss alla på samma sätt och detta känner man. Speciellt om man inte annars faller inom kategorin normal. Djuren hjälpte mig och djuren hjälpte även denna autistiska pojke. 

Boken är läsvärd för sin gripande berättelse om en fars kärlek till sitt barn!

Betyg: 3,5 av 5

Boken ges ut av Ponto Pocket.  

 

 

Visa fler inlägg