"Fyrvaktaren" av Camilla LäckbergPå bokens baksida står det:
"Det är en ljus försommarnatt. En kvinna kastar sig in i sin bil, händerna på ratten är blodiga. Med sin lille son i baksätet flyr hon mot den enda trygga plats hon vet: ön Gråskär utanför Fjällbacka. Ett par dygn senare mördas en man i sin lägenhet. Han var kommunens nyanställde ekonomichef, som efter många år återvänt till sin barndoms Fjällbacka. En skötsam och omtyckt person. Men när polisen i Tanumshede börjar kartlägga hans liv kommer de en rad hemligheter på spåren. Det visar sig att mannen besökte Gråskär innan han dog. I folkmun kallas ön Gastholmen och har alltid omgärdats av mörka rykten. Det sägs att de döda aldrig lämnar den, och att de har något att berätta för de levande."

Camilla Läckberg är en trygg författare. Köper man en bok där hon står som författare vet man vad man får, det är ett tryggt köp. Många kritiserar Läckberg för att vara för enkel, både i handling och språk. Där håller jag inte med. Jag gillar henne och har läst alla hennes böcker utan att en enda gång blivit besviken. För även om man vet lite vad man får, så är det en härligt känsla.

Karaktärerna i boken är som alltid levande. Jag gillar Erica och Patrik. Kan man annat? Miljöerna är underbara och bokens innehåll är fylld med spänning och värme. Att blanda nutid med dåtid är en härlig mix, även om fokus ligger på nutiden blir besöken förr i tiden som en extra kryddning.

Jag gillade den :) och gillar även Camilla Läckbergs blogg som ni hittar HÄR!

Betyg: 5 av 5

Boken ges ut av Forum Bokförlag.