"Saknad: Jennie 3 år" av Caroline B. CooneyPå bokens baksida kan man läsa följande:
"Först tänkte Janie inte så mycket på bilden av den lilla saknade flickan. Hon var bara ett av de många barn som försvunnit spårlöst och nu efterlystes av sina förtvivlade föräldrar. Janie hade sett hundratals liknande bilder förut.
Men plötsligt var det som om marken försvann under hennes fötter. Hon kände igen den där lilla flickan, som enligt texten försvunnit tolv år tidigare i ett köpcentrum. Och hon kände igen den prickiga klänningen! Den klänningen hade varit Janies älsklingsplagg."

Denna bok riktar sig till ungdomar och den är lättläst. Men även vuxna kan man fördel ta del av denna boks berättelse då den berör något som alltid väcker känslor: barn som försvinner.
Boken gavs ut första gången i början av 90-talet med då förfrågan är fortsatt stor kommer nu en ny upplaga och denna bok är den första i en serie av tre.

Betyg: 4 av 5

Boken ges ut av B. Wahlströms. 
 

 

 

 

"Alexander och världens grop" av LG Nilsson och Cecilia Johansson"Om man ska gräva den djupaste gropen i världen, behöver man en bra spade, tänker Alexander. Så när han hittar "världens starkaste spade", börjar han gräva. Hela dagen håller han på, och nästa. Och nästa. Han gräver sig allt djupare ner i marken, tills ... han försvinner! Går det att gräva sig genom hela jordklotet? Och ramlar man i så fall ut på andra sidan?" (taget från bokens baksida)

Här har vi en fantasifull historia. Fantasifull med stort F. Jag gillar när det är så, när man får möjlighet att försvinna in i en fantasivärld med barnen och låta dem fundera kring innehållet. Boken har mysiga bilder och berättelsen är underbar. Och vem har inte som liten grävt en grop i jakt på att nå den andra sidan av jordklotet?

Betyg: 4 av 5

Bokens ges ut av B. Wahlströms.

 

 

 

"Barbapapas stora bok om arbete" av Annette Tison och Talus Taylor"Barbapapa och hans familj älskar att arbeta med händerna och de är både uppfinningsrika och kreativa. Ingenting kan stoppa dem från att bygga, laga och förbättra sin värld. Och när det behövs kan de ju ändra form och då händer det ju alltid en massa kul. Barbapapas stora bok om arbete innehåller tolv spännande äventyr där vi får lära oss mycket om olika yrken." (Taget från bokens baksida)

En stor och otroligt välfylld bok om Barbapapa familen. Jag förälskade mig i denna bok direkt och den kan användas till mycket annat förutom mysiga lässtunder. Den kan bland annat användas i olika temaarbeten då den tar upp olika yrken och då kanske inte de man först tänker på. 

Boken består av tolv kapitel och varje kapitel behandlar ett yrke. Det är ganska mycket text och otroliga bilder på varje sida. Boken passar de äldre barnen främst. 

Kapitel i boken:
Barbapapas kvarn
Barbaboks tryckeri
Barbaskön odlar
Barbafin sömmerska
Barbapapa pärlfiskaren
Barbazoos växthus
Barbastark i smedjan
Barbamama bygger
Barbaflink urmakare
Barbalalas glasbruk
Barbazoo djurskötare
Barbalala musikant

Betyg: 5 av 5 

Boken ges ut av B. Wahlströms 

 

 

Visa fler inlägg