"Hur kunde hon?" av Dana FowleyDenna bok önskar jag att den aldrig hade skrivits, att det aldrig hade hänt. Jag önskar så starkt att Danas liv och barndom fyllts av andra händelser än dem som denna bok är fyllda utav. Sällan brukar böcker bli för magstarka för mig, men denna tvingades jag lägga åt sidan ett flertal gånger innan jag hade orken att fortsätta läsa vidare.

Boken är en dokumentär skriven utav Dana Fowley och handlar om henne och systern Heather. Dessa två flickor får under flera många långa år utstå så vidriga övergrepp att man inte kan sätta ett ord på dem. Dana var bara fem år gammal när hon våldtogs första gången. Den som våldtog henne då var hennes styvfar och hans medhjälpare var Danas egen mamma! Bokens titel är "Hur kunde hon?" och den frågan ställer man sig flera gånger medan man läser denna bok. Dana och Heather, två flickor, två systar som fick sina barndomar förstörda i vad som skulle visa sig vara Skottlands värsta pedofilhärva genom tiderna.

Boken kan inte annat än beröra läsaren och den får tårarna att rinna. Samtidigt som man blir varm om hjärtat av Danas mod och styrka. Detta är verkligen en bok som är läsvärd! Boken är dock inte lättläst, den innehåller fasansfulla händelser som man helst vill blunda inför. Men boken är välskriven och man får verkligen ta del av Danas tankar och känslor.

Betyg: 5 av 5

Boken ges ut av Bokförlaget Norstedts.