"Det ska bli ett sant nöje att döda dig" av Magdalena GraafJag börjar med en bekännelse. Jag har haft en bild utav Magdalena Graaf som troligen är en bild som jag delar med många fler i detta land. Men efter att ha läst denna bok, om hennes liv, har min bild utav henne förändrats rejält. Hon är en kvinna att ha som förebild. Här finns en kvinna som är stark och som har hjärtat på rätt ställe.

I denna bok berättar Magdalena Graaf om äktenskapet som hon ingick som gravid när hon bara var nitton år. Livet tillsammans med mannen var lyckligt men övergick snart i misshandel och psykisk terror. Magdalena Graaf berättar personligt och öppet om det liv hon levt. Vilka tankar som gick genom hennes huvud när våldsamheterna eskalerade.

Man kan inte annat än beröras utav denna historia som är sann. Man känner verkligen den kärlek som Magdalena har över sitt barn, som hon skyddar och gör allt för. Tårarna kommer när man genom bokens ord upplever den skräck hon kände och den rädsla inför vad som skulle kunna ske.

Boken är verkligen läsvärd och jag anser att den bör uppmärksammas. För det Magdalena beskriver existerar i samhället. Det finns många kvinnor som lever i förhållanden med fysisk och psykisk misshandel i detta land, och många utav dessa saknar det sociala trygghetsnät utav släkt och vänner som Magdalena hade turen att ha. För deras skull bör boken läsas och för deras skull bör vi bli mer medvetna.

Betyg: 4 av 5

Boken ges ut av förlaget Lind & CO.