"Lejonet och musen" av Mairi MackinnonEn mus väcker ett lejon som tar sig en tupplur. Lejonet blir arg, men istället för att döda den lilla musen så finner han ett annat straff. Den lilla musen måste lova att rädda lejonet en dag. Och en dag fastnar lejonet i en fälla och nu är det upp till musen att rädda lejonet. Kan en liten mus rädda ett stort lejon? Boken avslutas med ett par sidor pyssel där man bland annat ska placera bilder i rätt ordning och välja meningar till olika bilder.

Mairi Mackinnon har här återberättat en klassisk fabel av Aisopos som först berättades i det antika Grekland. Den riktar sig till barn som håller på att lära sig läsa eller som precis knäckt koden.

Kort, perfekt första läsbok och med en lärorik och viktig sensmoral.

Betyg: 3,5 av 5

Boken ges ut av B. Wahlströms förlag.

"Lär dig färger med Barbapapa" av Annette Tison och Talus TaylorBarbafamiljen är ute på promenad och möter Lisa och Jakob som håller på och målar ett staket. Lisa och Jakob ber Barbafamiljen om hjälp och de ställer självklart upp. Genom boken introduceras olika färger, då medlemmarna i Barbafamiljen alla har olika favoritfärger. Du kan ju gissa vilka?
De målar inte bara hela staket utan går vidare och målar hela staden. Detta ställer till bekymmer. Hur det löser sig får du veta om du läser boken.

Boken är fylld av härliga bilder, mysig berättelse och är lärorik. Passar perfekt till de mindre barnen när det dags att lära sig de olika färgerna och till oss vuxna som vill ut på en nostalgitripp.

Betyg: 4,5 av 5
Boken ges ut av B.Wahlströms förlag.

"Live to win" av Andreas Carlsson"Dina drömmar är kartan till din egen verklighet - följ dem".
~ Andreas Carlsson ~

Andreas Carlsson är (i mitt tycke) en otroligt begåvad låtskrivare och musikproducent. Andreas har trots sin unga ålder varit med om en otrolig resa, genom dur och moll.  I den här boken berättar han om denna resa, sitt liv. Han låter oss ta del av sin karriär och de människor som funnits och finns i hans liv. Han berättar på ett sätt som för mig som läsare upplevs som ärligt och personligt. Detta är en bok man tar till hjärtat, den kliver in och berör. Den är fylld med visdom och motiverar läsaren att ta för sig av livet. Vi har bara ett, så vad väntar vi på?

Boken är en biografi, men den är så mycket mer än en vanlig biografi. Den är som ett ljus på en mörk himmel, redo att vägleda oss framåt. Om vi vill. Om vi vågar.

"Det är genom misstagen du lär dig att bli framgångsrik".
~ Andreas Carlsson ~

Betyg: 3,5 av 5

Boken ges ut av Norstedts förlag.
Visa fler inlägg