"Victoria Prinsessan privat" av Johan T LindwallJohan T Lindwall är hovreporter på Expressen, och han har ett förflutet på ett flertal olika tidningar. Hans jobb är att bevaka vår Kungafamilj för just tidningen Expressen såklart, och därmed har han också en hel del att berätta om Kungafamiljens medlemmar. Steget till att skriva en bok om dem låg nog inte alltför långt bort och i och med bröllopet så var ju det hela ett guldtillfälle.

Boken handlar om, precis som titeln avslöjar, vår Kronprinsessa Victoria. Det är en del tillbakablickar kring hennes födsel, uppväxt och skolår. Men det mesta utspelar sig kring den senare tiden då kärleken klev in i hennes liv. Hennes tidigare pojkvän Daniel Collert nämns och deras förhållande synas, och det känns som man får ta del av privata detaljer.

Självklart får vi också vara med när Daniel Westling kliver in i hennes liv, eller kanske rättare sagt när Victoria kliver in i Daniels liv för det är ju så det gick till. Hade inte Victoria tagit sig till gymet så hade kanske denna saga aldrig sett sitt ljus?

Betyg: 4 av 5

Boken ges ut av Forum Bokförlag.