"Själakistan" av Ann RosmanSå har jag precis läst ut "Själakistan" som är den fristående fortsättningen på "Fyrmästarens dotter" av författaren Ann Rosman. Och jag var inte överförtjust i den första, men denna var faktiskt bättre. Men om man ska läsa dem, bör man börja med den första. Lättare att hänga med och få större utdelningen av boken.

På Bokus finns följande om boken:

"En sensommardag nära Carlstens fästning i Marstrand gör en besökande skolklass en hemsk upptäckt. Liket efter en kvinna i medeltida kläder och utan huvud påträffas vid den gamla Offerstenen. Strax därefter får fru Wilson i sin trädgård sitt livs chock när hon får syn på huvudet, högst upp på en spaljé med rosor och luktärter.
När Karin Adler vid Göteborgspolisen blir informerad av kollegan Robert njuter hon av sin sista semesterdag. Hon har separerat från sambon Göran och bor nu ombord på sin båt i Marstrand.
Kvinnan vid Offerstenen visar sig ha tillhört en grupp medeltidslajvare som ägnat sig åt rollspel vid den avsides belägna Sankt Eriks park på Marstrandsön. Att man har att göra med en mycket kyligt kalkylerande gärningsman står klart när den rättsmedicinska undersökningen slår fast att den huvudlösa kroppen inte hör ihop med det påträffade huvudet."

Jag vet inte riktigt vad det var som gjorde denna bok bättre än den första, men jag tror det nog var historien. Den var riktigt spännande och det las ut ledtrådar hela tiden som man febrilt försökte pyssla ihop för att klura ut lösningen. Men jag gissade inte alls rätt denna gång, inte på långa vägar.

Boken var spännande, lättläst och bra. Jag kan lätt rekommendera den, men börja med den första i serien, även om det inte är ett måste.

Betyg: 4 av 5

Boken ges ut av Damm förlag.