"Möt din skyddsängel" av Prinsessan Märtha Louise och Elisabeth SamnøyOtroligt vacker bok, både utvändigt som invändigt. Så inom detta blir det tummen upp och bästa betyg.

Bokus beskriver boken med orden:
"Möt din skyddsängel är en självutvecklingsbok med en andlig dimension. Här ger författarna råd och vägledning om hur du kommer i kontakt med den positiva kraften inom dig själv. De förmedlar att varje människa har potential till större självinsikt, självtillit och självacceptans genom att lära sig att lyssna till sig själv och till sin egen intuition. Genom en rad medvetandehöjande meditationstekniker ger boken en introduktion i hur man blir mer lyhörd för sig själv, för hjärtats och kroppens språk, för jorden, för universum och för skyddsängeln. Författarna bidrar dessutom generöst med egna erfarenheter och berättar om upplevelser och processer som har haft en avgörande betydelse för deras vägval i livet."

Boken var intressant och troligen mycket givande med alla dessa förslag på hur man kan komma i kontakt med sig själv, kraften omkring en och sin egen skyddsängel. Vägen dit består av olika meditationer som säkerligen är mycket bra och givande, men jag gav upp. Man kan inte (iallafall inte jag) läsa text ur en bok och meditera genom detta. Först ska man kika i boken och göra det som står, och så måste man kika i boken igen för att ta reda på nästa steg. Inte alls speciellt roingivande. Det finns en cd-skiva att köpa till, men den är på norska. Så jag vet inte om det är så givande heller. I boken ges tips att man kan själva läsa in meditationerna på MP3 men den idén gillar jag inte, lyssna på sin egen röst och kunna slappna av...nja...nej tack!

För att boken skulle få ett bättre betyg skulle jag önska att det fanns en cd-skiva på svenska att köpa till denna bok, först då tror jag att den skulle bli så bra som den förtjänar.

Betyg: 3 av 5

Boken ges ut av Ica Bokförlag


"Änglar i mitt hår" av Lorna ByrneBörjar med en presentation av boken som kommer ifrån Bokus:

"Bokens författare Lorna Byrne har så länge hon kan minnas sett änglar och de har ständigt varit hennes vänner, följeslagare och vägledare. Nu berättar hon historien om sitt liv och vi får möta änglarna från andevärlden, som hon menar alltid finns omkring oss.
När Lorna var två år gammal sa en läkare till hennes mamma att han misstänkte att Lorna var efterbliven. Hennes familj hade lagt märke till att hon ofta var frånvarande och verkade befinna sig i en annan värld. Sanningen var att Lorna faktiskt var någon annanstans: hon var hos änglarna. Hon tittade på vad de gjorde, hon pratade och lekte med dem. Som hon ser det har hon alltid levt mellan två världar: den mänskliga världen och andevärlden.
Under många år trodde hon att alla andra också kunde se det hon såg, men änglarna sa till henne att det skulle vara deras hemlighet. Det är först nu, med den här boken, som hon för allra första gången berättar om mycket av det hon har sett genom åren.
I Änglar i mitt hår får vi följa Lornas liv med änglarna och hennes önskan är att alla som läser den här boken ska upptäcka att de inte är ensamma, att det alltid finns en skyddsängel vid deras sida för att hjälpa dem oavsett vilka svårigheter de hamnar i."

Boken var både bra och mindre bra. Innehållet i den, själva berättelsen var underbar och tänkvärd. Själva upplägget blev lite tjockt. Det var mycket som skulle in på dessa 284 sidor så ibland blev det lite snabbt tempo och lite för mycket att ta in. Men det var också det enda negativa med boken.

Jag är lite av en believer inom detta, så en skeptiker skulle kanske inte få lika stor utdelning av boken gissar jag. Men om du har ett intresse för skyddsänglar och livet efter döden ska du definitivt läsa denna bok. Författaren Lorna Byrne har en egen hemsida som du hittar HÄR och den är väl värd ett besök.

Betyg: 4 av 5

Boken ges ut av Ica Bokförlag

"Själakistan" av Ann RosmanSå har jag precis läst ut "Själakistan" som är den fristående fortsättningen på "Fyrmästarens dotter" av författaren Ann Rosman. Och jag var inte överförtjust i den första, men denna var faktiskt bättre. Men om man ska läsa dem, bör man börja med den första. Lättare att hänga med och få större utdelningen av boken.

På Bokus finns följande om boken:

"En sensommardag nära Carlstens fästning i Marstrand gör en besökande skolklass en hemsk upptäckt. Liket efter en kvinna i medeltida kläder och utan huvud påträffas vid den gamla Offerstenen. Strax därefter får fru Wilson i sin trädgård sitt livs chock när hon får syn på huvudet, högst upp på en spaljé med rosor och luktärter.
När Karin Adler vid Göteborgspolisen blir informerad av kollegan Robert njuter hon av sin sista semesterdag. Hon har separerat från sambon Göran och bor nu ombord på sin båt i Marstrand.
Kvinnan vid Offerstenen visar sig ha tillhört en grupp medeltidslajvare som ägnat sig åt rollspel vid den avsides belägna Sankt Eriks park på Marstrandsön. Att man har att göra med en mycket kyligt kalkylerande gärningsman står klart när den rättsmedicinska undersökningen slår fast att den huvudlösa kroppen inte hör ihop med det påträffade huvudet."

Jag vet inte riktigt vad det var som gjorde denna bok bättre än den första, men jag tror det nog var historien. Den var riktigt spännande och det las ut ledtrådar hela tiden som man febrilt försökte pyssla ihop för att klura ut lösningen. Men jag gissade inte alls rätt denna gång, inte på långa vägar.

Boken var spännande, lättläst och bra. Jag kan lätt rekommendera den, men börja med den första i serien, även om det inte är ett måste.

Betyg: 4 av 5

Boken ges ut av Damm förlag.
Visa fler inlägg