"Dandy" av Andreas CarlssonHämtat från Adlibris:
"Följ med in i Dandys förtrollade värld, genom en fantastisk berättelse om längtan och drömmar, girighet och svek, musik och kärlek. Bland husor, nannys och butlers, dyra bilar, exklusiv konst och förnäma privatlärare, växer Andrew Drake upp på det gigantiska och vackra godset Drake Manor tillsammans med sin hårdhudade affärsman till pappa, Diplomaten. Men en dag förlorar de allt. Till följd av en gammal oförrätt blir pappan arresterad, och Andrew blir placerad på ett av stadens barnhem. I ett slag går han från allt till inget. Det som räddar honom undan tillvarons misär, blir musiken. Musiken som han älskar och som han alltid haft inom sig."

Andreas Carlsson är en stjärna, han kan verkligen både skriva böcker såväl som musik. Jag föll pladask för denna bok redan från första kapitlet. Boken är otroligt lättsam och om jag ska framföra någon negativ kritik så är det de att den gärna hade kunnat få vara lite längre. Som läsare upplever man verkligen att man kliver in i Dandys liv, man finns med honom och orden i boken blir till en film som spelas upp.

I boken finns låttexter inbäddade som tillför det lilla extra till historien om Dandy. Låttexterna är gudomligt vackra, och jag kom mig för att läsa dem högt flera gånger. De är som poesi. Jag föll för Dandy och hans strävan att nå fram till den dröm han bar på och jag tror på de ord som finns med i boken..."If you can dream it, you can be it..."

"Dandy" är Andreas Carlssons första roman, och förhoppningsvis inte hans sista. Jag vill läsa mera :)

Betyg: 5 av 5 möjliga

Boken ges ut av Norstedts.

Bor du i Västerås?
Då har du chansen att träffa Andreas Carlsson imorgon!
Andreas finns på nedan nämnda platser imorgon för signering av sin bok,
allt enligt bokförlaget Norstedts hemsida.

Tisdag den 21 december
16.00-16.45 Akademibokhandeln, Sigmagallerian i Västerås
17.15-18.00 ICA Maxi Erikslund
18.30-19.30 Bokia, Kvarteret Igor, Vasagatan 25, Västerås   
20.00-21.00 Akademibokhandeln, Gallerian 52, Västerås


"Vargen" av Henrik EkmanHämtat från Adlibris:
"Det råder vargfeber i landet. Årets historiska vargjakt, där flera tusen jägare deltar och inom loppet av några timmar skjuter 27 vargar, väcker starka känslor i alla läger. Men vad vet vi egentligen om vargen? Vad är myt och vad är fakta? I över hundra år var vargen utrotad. Men på åttiotalet upptäcktes plötsligt spåret efter en ensam varg. Sedan blev de två. Och när den första kullen valpar föddes i Nyskoga i norra Värmland for Henrik Ekman dit som reporter för Svenska Dagbladet - och blev då hopplöst fascinerad av detta djur. I Vargen lyfter Henrik Ekman fram forskningens senaste resultat och ersätter myter med fakta. Vi får veta hur vargen lever sitt liv, hur lik den är oss människor och hur en bruten näringskedja återupprättas i skogarna när vargen åter finns där. I text och fantastiska bilder av vilda vargar beskriver han vargen ur en mängd olika perspektiv. Vi får lära känna två alfahanars, Ulriks och Hasselforsvargens, dramatiska och fängslande livsöden. Vi möter den effektiva jägaren, som nio timmar per dygn rastlös travar runt och även i en gles älgstam hittar sitt byte. Men också "den politiska vargen", "den mediala vargen" och den varg som så färgstarkt skildrats i myter och litteratur. "

Jag kan verkligen rekommendera denna bok om du har ett intresse för vargen. Vare sig du tillhör skarana som gillar vargen eller som du hör till dem som vill ha bort detta djur från de svenska skogarna. Boken tar upp allt som har med vargen att göra och den är riktigt intressant. Dessutom är boken fylld med fotografier på vargen som är otroligt vackra och berörande.

Jag tillhör skaran som gillar vargen och jag bor dessutom i den del av landet där det just nu pågår en massjakt på detta djur. Jag ser ingen anledning att utrota detta djur, men det är min personliga åsikt.

Jag tycker att boken gav en tydlig bild av arten varg och skulle uppmana alla att läsa den.

Betyg: 4 av 5

Boken ges ut av Norstedts.


Visa fler inlägg