"Långt ifrån död" av Peter JamesJag börjar med en presentation av boken ifrån Bokus:
"Natten då Brian Bishop mördade sin fru var han långt från mordplatsen - och dessutom sov han. Åtminstone hävdar han det själv när kommissarie Roy Grace konfronterar honom med det faktum att hans hustru Katie Bishop, den vackra societetskvinnan från Brighton, är död. Om inte Brian Bishop är i stånd till att utföra det ultimata trolleritricket, att vara på två ställen samtidigt, så finns det bara två möjligheter - någon har stulit hans identitet eller också är han riktigt bra på att ljuga. När sedan några vänner till Roy Grace ringer från sin semesterort och meddelar att de just sett Graces sedan länge försvunna fru, då är det kanske en mystisk händelse för mycket i Graces liv. Peter James berättar skickligt en spännande historia med en till synes enkel lösning, men med överraskande och förvånande vändningar."

Boken börja lite segt och jag suckade faktiskt. Men så vände den. Helt oförväntat. Och den blev riktigt, riktigt bra. Den var spännande. Den var väldigt beskrivande. Den var helt enkelt väldigt bra.

Roy Grace är kommissarien som Peter James skrivit flera böcker om. Och jag har läst tre utav de fyra som utkommit i denna serie. Och de är alla bra. Men en del, som "Levande begravd" är extra bra. De är alla läsvärda dock och jag kan starkt rekommendera dem.

Vill man läsa böckerna i rätt följd så är detta ordningen som gäller:
Del 1 - Levande begravd
Del 2 - Ett snyggt lik
Del 3 - Långt ifrån död
Del 4 - Död mans fotspår

Betyg: 4 av 5

Boken ges ut av Damm förlag.