"Död mans fotspår" av Peter James"I efterdyningarna av 11 september-attackerna. På morgonen den 11 september 2001 missar den misslyckade affärsmannen Ronnie Wilson ett viktigt möte i World Trade Center. Men han ser en chans att försvinna och att bli av med alla skulder och fordringsägare som har jagat honom. Han lämnar sin plånbok i röran och startar ett nytt liv. I Brighton, sex år efter World Trade Center-katastrofen, hittar kommissarie Roy Grace en mördad kvinna. Hon har legat gömd i flera år, men nu i samband med ett byggprojekt hittas hon. Samtidigt hittas ett kvinnolik i Australien, en mördad kvinna ligger i en baklucka i en bil som legat i vattnet länge. Båda liken kopplas samman med en affärsman från Brighton som avled i New York den 11 september 2001.För att ta reda på vad som hände under och efter attackerna, och hur morden kan vara relaterade, följer Grace i en död mans spår sex år tillbaka i tiden. Samtidigt sitter en kvinna fast i en hiss i Brighton, jagad och skräckslagen. Hinner Roy Grace rädda hennes och hennes dödssjuka mors liv?" (Hämtat från Bokus)

Peter James har kommit att bli en av mina favoritförfattare. Detta är min fjärde bok med honom och hans kommissarie Roy Grace. Och jag blev inte besviken. Detta var en mycket, mycket bra bok. Jag hade svårt att sluta läsa. För varje kapitel slutade så spännande att man bara måste läsa ett till..och så höll det på tills boken slutligen nådde sitt slut och efterlämnade en tomhet hos mig. Längtar tills nästa bok om Roy Grace dyker upp!

Boken är spännande och jag kan varmt rekommendera den. För gillar man deckare så gillar man garanterat dessa böcker. 

Vill man läsa böckerna i rätt följd så är detta ordningen som gäller:
Del 1 - Levande begravd
Del 2 - Ett snyggt lik
Del 3 - Långt ifrån död 
Del 4 - Död mans fotspår

Betyg: 5 av 5 möjliga

Boken ges ut av Damm förlag.

 

 

 

"Alster" av Claes ErikssonBokus finns följande om denna lilla bok:
"Claes Eriksssons Alster är en brokig blandning av dikter, pjäser, underfundiga funderingar och sagor om vår omvärld och samtid. Claes Eriksson leker med språket i verser och små berättelser på ett sätt som påminner om Tage Danielssons texter. Här finns den humor som man känner igen från hans arbete i Galenskaparna, men inte utan en allvarlig underton. "

Jag är ju ett stort fan av just Claes Eriksson och Galenskaparna så detta var en bok som jag föll som en fura för. Jag älskar verkligen Claes Erikssons sätt att genom orden få fram ett budskap. Och man blir inte besviken. Boken är fylld med humor och allvar, i en härlig blandning. Det kanske inte är en bok man sträckläser då den innehåller många små olika delar. Men innehållet är intressant, roligt, bra och humorfyllt.

Betyg: 5 av 5 möjliga

Boken ges ut av Förlaget Ordfront. 

IcaKuriren

Det finns sidor på nätet som man tycker är bra, det finns sidor som man tycker är mindre bra. Det finns sidor man aldrig återvänder till och sedan finns det sidor som man besöker ofta. Icakurirens sida är en sådan, en sida som man återkommer till och det med ganska täta intervaller. För där finns allt och mer därtill. Jag råkade hamna där av en slump när jag googlade efter recept en gång, sedan dess är jag en återkommande gäst.

Icakurirens sida tycker jag är enkel men ändå fylld med en massa skoj. Som en Gott och Blandat påse. Jag hatar invecklade sidor som man aldrig blir vän med, jag gillar när det är ordning och reda, då trivs jag. Att sitta med en varm, nybryggd kopp kaffe och läsa på IcaKurirens hemsida gillar jag. Där får man massor av inspiration. Det gillar jag. Det sätter fart på mig.

Mina personliga favoriter på deras sida är Hem & Trädgård, Mat & Dryck samt Kropp & Själ. Det är tack vare IcaKuriren som jag numera kan odla min egen potatis på bästa sätt, kan tillaga en god torsk i persiljesås och har lärt mig enkla styrkeövningar som fungerar kanon som ett komplement till mina promenader.

Sänder ett tack till IcaKuriren idag. För på dagens middagsbord här hemma så serveras vår egen, nyskördade potatis och till detta en god fiskrätt som kommer ifrån deras receptbank.

Vill du också har lite ny inspiration? Lite nya RECEPT att testa? IcaKuriren är ditt svar!Visa fler inlägg