"Mystiska Milla och vintercirkusen" av Lindell och SkavlanDetta är tredje boken om Mystiska Milla och hennes sökande efter de tio sanningarna. Boken är en kapitelbok som passar utmärkt som högläsningsbok eller för att läsa själv såklart. Den har flera spännande och härliga illustrationer, och är en mycket bra bok. 

Mystiska Milla ligger som ett tygstycke på en syfabrik på dagarna, men egentligen är hon en spökflicka. En dag har alla spökena försvunnit. Han som äger fabriken har bestämt sig för att göra dukar av tygerna under sin bröllopsresa! Mystiska Milla lyckas dock smita ut och tar hjälp av nya spökvänner för att rädda såväl de andra spökena som pojken Pinneus mamma som jobbar på den berömda vintercirkusen.

Boken är fylld av humor, precis som väntat när det handlar om ett busigt spöke.

Jag har inte läst de tidigare utgivna böckerna om Mystiska Milla, men hade inget problem med att komma in i denna bok trots detta. Men som vanligt när det handlar om serier, så får man så mycket mer i utdelning om man som läsare väljer att läsa serien från början. Den första boken heter "Mystiska Milla och spökskolan" och den andra bär namnet "Mystiska Milla och sjustjärnan".

Betyg: 4 av 5

Boken ges ut av Lilla Piratförlaget.