"I huvudet på en seriemördare" av Sven Å ChristiansonHär kommer ett boktips som är väl värt att ta till sig. Detta är nog den mest intressanta bok jag läst på länge. 

Få kriminella handlingar väcker så stark avsky och sådana associationer till ondska som seriemördarens. Hur blir man seriemördare? Vad är det som gör att en människa kan begå bestialiska mord om och om igen? I den här boken vill Sven Å Christianson beskriva och begripliggöra vad som ligger bakom dessa människors handlingar. Författaren är en av de mest kända rättspsykologerna i landet och han har intervjuat de flesta av landets grövsta brottslingar som benämns som seriemördare. Han har i flera år varit verksam som expert och hjälpt polisen med så kallade gärningsmannaprofiler. (Taget från www.bokus.se).

Boken är intressant, skrämmande och förklarande. Den är skriven på ett bra och tydligt sätt, den förklarar begrepp och ger en grund att stå på inför alla kapitel i boken. En bok kan nog inte skrivas på ett bättre sätt. Dock önskar man att dess innehåll var rent påhitt, men det tyvärr en verklighet.

Betyg: 5 av 5

Boken ges ut av Norstedts förlag.

"Filippa Fants fantastiska fickor" av Quentin Blake"Filippa Fants fantastiska fickor" av en bok som riktar sig till barn i åldern 3-6 år. Men även jag som vuxen med barnasinnet kvar får en härlig utdelning av att läsa denna roliga bok som verkligen är fylld med underbara bilder. Bilder som man kan titta på hur länge som helst, men ändå finna en ny detalj som man missat.

Bakom boken ligger Quentin Blake som är en känd och älskad bilderboksförfattare.
Boken är fylld med överraskningar och galenskap, och vem gillar inte detta?
Rimmen är roliga och finurliga, men bilderna är det bästa måste jag säga.

Läs och njut av bilderna!

Betyg; 4,5 av 5

Boken ges ut av Semic bokförlag.

"Mystiska Milla och vintercirkusen" av Lindell och SkavlanDetta är tredje boken om Mystiska Milla och hennes sökande efter de tio sanningarna. Boken är en kapitelbok som passar utmärkt som högläsningsbok eller för att läsa själv såklart. Den har flera spännande och härliga illustrationer, och är en mycket bra bok. 

Mystiska Milla ligger som ett tygstycke på en syfabrik på dagarna, men egentligen är hon en spökflicka. En dag har alla spökena försvunnit. Han som äger fabriken har bestämt sig för att göra dukar av tygerna under sin bröllopsresa! Mystiska Milla lyckas dock smita ut och tar hjälp av nya spökvänner för att rädda såväl de andra spökena som pojken Pinneus mamma som jobbar på den berömda vintercirkusen.

Boken är fylld av humor, precis som väntat när det handlar om ett busigt spöke.

Jag har inte läst de tidigare utgivna böckerna om Mystiska Milla, men hade inget problem med att komma in i denna bok trots detta. Men som vanligt när det handlar om serier, så får man så mycket mer i utdelning om man som läsare väljer att läsa serien från början. Den första boken heter "Mystiska Milla och spökskolan" och den andra bär namnet "Mystiska Milla och sjustjärnan".

Betyg: 4 av 5

Boken ges ut av Lilla Piratförlaget.
Visa fler inlägg